Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens expositie op Amsterdams Licht Festival

Schoone Lights presenteert nieuwe ontwerpen

Tijdens het Amsterdams Licht Festival wordt het Vrij Paleis omgetoverd tot Licht Paleis. Het Vrij Paleis in het voormalige Algemeen Handelsblad gebouw startte in 1990 galerie K.I.S.
(Kunst In Serie). De galerie had als doel jonge ontwerpers een kans te geven hun werk te tonen aan een groot publiek. Zo toonde ook Gerard Schoone hier zijn eerste ontwerpen en nu na veel jaren presenteert Schoone Lights hier op zaterdag 7 december a.s. haar nieuwe collectie verlichting.De lampen van Schoone Lights kenmerken zich door eenvoud en speelsheid. "Sinds de jaren negentig ontwerp en produceer ik verlichtingsarmaturen en objecten vanuit mijn atelier in Amsterdam.  
Mijn motto is: als ik het niet zelf kan maken dan is het te ingewikkeld", vertelt Gerard.
"In samenwerking met 3d-ontwerper Kees Kamper, is de Paternoster serie ontstaan. Kees ontwikkelde een unieke 3d-print methode waardoor een organisch oppervlak ontstaat. De lichtkapjes lijken eerder gemaakt van textiel dan van kunststof. Met de 3d-geprinte lichtmodules van de Paternoster kun je je eigen lamp samenstellen: bouwen met licht."Schoone Lights toont diverse variaties van de Paternoster serie, maar ook de Schoone klassiekers zoals Trapeze, Toorts, en Geo.
Nieuw zijn de Tsjilp en de Halo serie die in diverse uitvoeringen te zien zijn.Schoone Lights is te bezoeken op zaterdag 7 december van 12.00-18.00 uur in het Vrij Paleis, Paleisstraat 107 1012 ZL Amsterdam.

Meer informatie:
Schoone Lights
info@schoonelights.com  
www.schoonelights.com
www.facebook.com