Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee keer prijs voor Extremis

Het Belgische lifestylemerk Extremis heeft twee German Design Awards ontvangen voor de ontwerpen Bistroo en Acacia. De prijzen werden gewonnen in de categorie uitstekend productontwerp/Tuinieren en buitenleven 2020. 

Acacia
De Acacia is een asymmetrische parasol, geïnspireerd op de gelijknamige Afrikaanse boom. De excentrische parasol dient gericht te worden naar de zon, en presteert zo met een relatief klein oppervlak toch even goed als een groter exemplaar. 
Het jurycommentaar luidde: "Met een onconventionele, onregelmatige vorm, met de Acacia-boom als inspiratie, is de parasol uniek en opvallend. Een geïntegreerd LED-licht onder de kap biedt meervoudig gebruik nadat de zon is ondergegaan, terwijl de eenvoudig te verwijderen en te manoeuvreren kap overdag voldoende en effectieve schaduw biedt."

Bistroo
"Een romantische Parijse bistro of een gezellig balkonnetje, dat is de perfecte plek voor Bistroo", aldus Extremis. Bij Bistroo zit je niet tegenover, maar naast elkaar. Zo kan je gezellig dicht bij elkaar zitten terwijl je op professionele wijze de passanten van het nodige commentaar voorziet. Verklaring van de jury: "De Bistroo presenteert zich als een inventieve, fantastische en effectieve zitoplossing voor meerdere doeleinden die beschikbaar is in een aantal kleuren. Gestructureerde, gepoedercoate metalen worden gecombineerd met handige functies en accessoires die resulteren in een praktische, stabiele, weerbestendige stoel voor twee personen en een tafel in één."Over Extremis
Extremis werd in 1994 opgericht door Dirk Wynants en staat garant voor kwalitatief en duurzaam buitenmeubilair. Intussen groeide het merk uit tot een lifestyle-collectie voor interieur en tuin maar ook voor horeca en kantoor. Alle ontwerpen nodigen de gebruikers op een verrassende en onconventionele manier uit tot samenzijn. 

Over de German Design Award
De German Design Awards worden alleen toegekend aan projecten die echt baanbrekende bijdragen aan het Duitse en internationale designlandschap vertegenwoordigen. De gewaardeerde, internationale jury staat hiervoor garant. De German Design Award identificeert en presenteert unieke designtrends: een competitie die de design georiënteerde scène bevordert.

Meer informatie:
Extremis
[email protected]
www.extremis.com 

German Design Awards
www.german-design-award.com 

Publicatiedatum: