Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gitty Verleg: 'Totaalaanbod van alles dat met tuin te maken heeft'

Tuintrend schakelt over naar experience center

In april jl. opende Tuintrend in Waalwijk, na verhuisd te zijn uit Hedel, de deuren van een nieuwe showroom. "Dat was eigenlijk net iets te laat in het seizoen", vertelt eigenaresse Gitty Verleg, "maar de verbouwing duurde dan ook iets langer dan gepland", geeft ze aan. Hoewel de reacties erg positief zijn en er een redelijk zomerseizoen is gedraaid, is Gitty er wel van overtuigd geraakt dat het publiek meer wil dat alleen een breed aanbod tuinmeubilair. "Dat is de reden dat we overschakelen naar een compleet experience center", laat ze weten.

In de 3000 m2 grote showroom van Tuintrend wordt plaats ingeruimd voor ondernemers die zich bezig houden met tuinaanleg, bestrating, verlichting, zonwering etc. "En misschien iemand die gespecialiseerd is in zwembaden", denkt Gitty hardop. "Ik wil een totaalaanbod aanbieden van alles dat met de tuin te maken heeft. Een klant vindt het prettig als hij op één adres ideeën op kan doen en alles met eigen ogen kan zien voordat hij tot een bepaalde aankoop overgaat. We werken nu al samen met een tuinarchitect. Van hem nemen we ook producten mee in ons aanbod."

In Tuintrend worden buitenmeubelen aangeboden van dochterbedrijf en fabrikant BEACH 7. "Onze 100 jaar ervaring gebruiken wij bij de ontwikkeling van onze producten. Opgericht in november 1918 in Amsterdam als een samenwerkingsverband van ondernemers in de detailhandel onder de naam Inkoop Combinatie Holland. In de loop der jaren is het geëvalueerd tot een familiebedrijf gespecialiseerd in tuinmeubelen met eigen merken en een hoofdkantoor met showroom hier in Waalwijk. Verder hebben we ook nog een showroom in Berkel en Rodenrijs. Die is iets kleiner. We zitten daar samen met Ahrend, dat binnenmeubelen aanbiedt, onder een dak", legt Gitty uit.

Tuintrend Waalwijk wil dus vooral een tuin experience centrum zijn waar bezoekers de laatste mode op het gebied van tuinmeubelen kunnen bekijken, uitproberen en shoppen. Hier vindt men merken als  Beach7, Guiño en de buitenkeukens van Quan Garden Art. "Een collectie tot stand gekomen met passie voor het buitenleven en design. Wij willen informeren en inspireren. Wij helpen bij de inrichting van veranda, tuin en terras, zowel particulier als op de projectmarkt in samenwerking met professionele retailers, projectinrichters, tuinarchitecten en interieurstylisten", somt Gitty op.

Geen massa
Tuintrend Waalwijk wil anders zijn dan de massa. "We onderscheiden ons met onze producten op allerlei gebieden. Onder meer door andere stoffen te gebruiken, dikkere kussens etc. Klanten die iets anders willen dan doorsnee, zijn bij ons aan het juiste adres. We richten ons op alle doelgroepen. Je hoeft dus geen dikke portemonnee te hebben om hier wat te kunnen kopen. Omdat we alle frames op voorraad hebben, kunnen we binnen twee a drie weken leveren." 

Luke van Ruijven en Gitty Verleg tijdens de de vtwonen&designbeurs.

Het grote publiek heeft onder andere op de laatste vtwonen&designbeurs kennis kunnen maken met het aanbod van Tuintrend Waalwijk. Ook op de komende woon & lifestyle beurs Excellent (van 28 november t/m 1 december in Ahoy), dat vooral gericht is op de consument uit het hoger- en topsegment, laat het bedrijf zien wat het in huis heeft.

Drie productgroepen
Het DNA van het bedrijf bestaat uit drie productgroepen, te weten Beach7, Guiño en Quan Garden Art. Bij Beach7 houden ze van het strand, de zee en het buitenleven. Buiten genieten. "Deze collectie bestaat sinds 2006. Aanvankelijk veel vlechtwerk, nu geëvalueerd tot een brede, vrolijke en kleurrijke collectie in verscheidenheid aan materialen. Lage drempel maar met een eigen identiteit."

Guiño betekent knipoog in het Spaans. " Het zijn dan ook meubels met een knipoog, ontworpen met een glimlach. Het idee voor het creëren van de Guiño collectie is ontstaan in 2014. Ons doel is kwalitatief hoogwaardige meubels te maken die comfortabel en mooi zijn, maar met een knipoog. Onderscheidend. Bedoeld om van te genieten, maar met de mogelijkheid voor de gebruiker om ze te personaliseren. Tijdloos en duurzaam. In Nederland geproduceerde kussens gemaakt van gerecyclede Sunbrella stoffen, met de mogelijkheid om deze voor comfort aan te passen aan de wens van de gebruiker." 

Quan Garden Art staat voor buiten eten, buiten genieten. "Het buitenleven speelt zich af rondom de Quan bakplaat. Diverse maten, uitgevoerd in Carbon, Corten of RVS. Zowel op hout als op gas gestookt, met accessoires als lampen, rookovens, pizza ovens, terras heaters, houtblokken standaards, etc. Wij geven ook kookdemonstraties op de Quan." 

Meer informatie:
Tuintrend
Professor Lorentzweg 18
NL-5144 NP Waalwijk
tel. +31 73 3032999
info@tuintrend.nl
www.tuintrend.nl