Het Italiaanse designer lampenhuis Bonaldo komt met de nieuwe collectie Bonaldo Lighting Collection. Deze collectie is ontstaan uit de combinatie van design en Venetiaanse glaskunst.

Het wordt gezien als een eerbetoon aan de beste vormen van vakmanschap, opnieuw geïnterpreteerd met flair in een moderne sleutel dankzij de samenwerking met kunstenaars die gespecialiseerd zijn in lichtontwerp. De lampen, geproduceerd in Veneto, zijn gemaakt van geblazen glas en borosilicaatglas volgens processen die voortbouwen op de oude traditie: kneedbaar en vloeibaar, het materiaal is uit de vrije hand gevormd met wijsheid en eeuwenoude techniek om zichzelf te transformeren in verleidelijke lampen met een sterke visuele impact.

Eén van de lampen die behoort tot deze nieuwe collectie is Sofì. Het is een eerbetoon aan de eeuwenoude en gewaardeerde handblazende techniek. De primaire vorm, de borosilicaatglasbol met een warme amberkleurige afwerking, wordt gecombineerd met een gepolijste koperen cilinder die de lichtbron bevat en doet denken aan het beeld van meester-glasblazers die in hun Venetiaanse werkplaatsen hun lange blaaspijpen gebruiken van het gloeiende gesmolten glas iets moois te maken.

Ook tot deze collectie behoort de Crossroad-vloerlamp, die in omgevingen met een sterke dynamiek past en suggestieve lichtspelingen creëert. De Acquarelli-lijn, ook opgenomen in de collectie, wordt gekenmerkt door dunne en vluchtige vormen gecombineerd met delicate kleuren en overlappende penseelstreken die de verwerking van geblazen glas verbeteren. De op oosterse wijze geïnspireerde lamp San herinnert aan de typische hoofddeksels die in veel Aziatische landen worden gedragen. De collectie is ontworpen door een team van creatieven, waaronder Marco Zito, Laura Cazzaniga en Ilaria Limonta, Oriano Favaretto, Silvia Braconi en Studio Team Design, die gespecialiseerd zijn in productontwerp en lichttechnologie.

De nieuwe lampencollectie maakt deel uit van het 'Total Look'-project dat dynamische en gecoördineerde atmosferen voorstelt waarin elk element de herkenbare stilistische indruk van Bonaldo interpreteert, aldus Archiportale.