Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wireflow-lampen van Vibia vormen lichtpuntje

Tegenwoordig zijn er veel trendy kapsalons waar klanten kunnen ontspannen te midden van een geavanceerd ontwerp, coole kunst en cocktails. Verschillende van deze hotspots zijn voorzien van lampen van het Italiaanse Vibia. Het gaat om Wireflow en Wireflow Chandelier, opvallende creaties van ontwerper Arik Levy.

In Logroño, Spanje, ontwierp Diriondostudio een ruimte voor Alvaro de Kapper, onlangs geëerd als de beste kapper in Spanje. Een klassieke kapperszaak opnieuw ontworpen in een eigentijdse context, het interieur heeft een vintage industriële look uit het begin van de 20e eeuw gelaagd met kenmerkende Scandinavische accenten.

Olijfgroen geschilderde muren, handgemaakte metrotegelmuren en faux-houten vloeren combineren met zwarte Scandinavische houten en metalen stoelen en planken. Wireflow vangt het industriële gevoel van de ruimte. De creatie bevindt zich boven de receptie en creëert een onmiddellijk vooruitstrevende sfeer en initieert het mannelijke kleurenschema met zijn minimalistische zwarte bedrading.

Een melange van bleke houten vloeren, bakstenen muren en strak zwart-wit meubilair vormen de achtergrond van een kapsalon in Bydgoszcz, Polen. Ook hier hangt de Wireflow Chandelier boven de receptie waardoor het simpele interieur met een elegante, etherische uitstraling wordt verrijkt.

De Barbers Club in Palma, Mallorca, overstijgt het traditionele idee van een kapperszaak met een innovatief ontwerp van Minimal Studio; 's avonds fungeert als het als een espresso- en whiskybar en een kunst- of evenementenruimte. Geïnspireerd door het iconische scheermes combineert het aloude, typische kapperskenmerken met avant-gardistische elementen. Accenten van metaalgaas en een gegolfd plafond doen denk aan het snijblad en staan in mooi contrast met zachte, geweven wandkleden, die het handvat vertegenwoordigen. Originele, ruw uitgehouwen stenen muren, marmeren vloeren en stalen oppervlakken ronden de materiaalmix af. Een aantal Wireflow lampen zijn boven de stoelen opgehangen en duiden deze centrale plekken aan met een opvallende, driedimensionale omtrek. Een symbool van het samensmelten van oud en nieuw in de winkel, het vakmanschap van Wireflow in zwarte elektrische kabel geeft het een eigentijdse gevoeligheid.

Meer informatie:
Vibia
www.vibia.com