De Mexicaanse ontwerper Christian Vivanco heeft voor het merk Los Patrones een collectie met nieuwe tuinmeubelen gecreëerd. De collectie heet Guaymas, dat een verwijzing naar de gelijknamige kuststad in Mexico is. 

De collectie Guaymas bestaat uit twee lounge-stoelen, een leunstoel en een tafel die allen van vernikkeld staal zijn vervaardigd. Elk meubel bestaat uit gebogen buizen, die met groene of roze poederlak zijn afgewerkt.

"De simpelheid van de vormen wordt verreikt door de ruime, gekantelde structuur van de meubelen", licht Vivanco zijn werk toe. De lage en relaxte verhoudingen nodigen je uit om uit te rusten en je gemak ervan te nemen."

Volgens Vivanco werd de esthetiek van de gehele collectie geïnspireerd bij het ontwerp van de leunstoel, die gebaseerd is op een enkele gekromde metalen buis. Net als bij deze stoel hebben de andere meubelen hetzelfde soort proporties en rondingen. Bij de lage, ronde tafel zijn de afgeronde buizen gebruikt als tafelpoten.

De rugleuningen en zittingen van de stoelen worden gevormd door een synthetisch materiaal. Het netvormige materiaal is waterbestendig en goed geschikt voor gebruik buitenshuis.

Guaymas maakte zijn debuut tijdens de editie van Design Week Mexico van dit jaar.

Meer informatie:
Christian Vivanco
contact@christianvivanco.com
www.christianvivanco.com