Afgelopen maandag is Ingo Maurer in zijn woonplaats München overleden. Hij werd 87 jaar. Kenmerkend voor zijn oeuvre waren zijn ontregelende humor en herkenbare referenties, aldus De Volkskrant.

Maurer was industrieel ontwerper en uitvinder. FOTO MOTEL ONE

Ingo Maurer (Reichenau, 12 mei 1932 - München, 21 oktober 2019) was een Duits industrieel ontwerper en uitvinder. Alhoewel hij was opgeleid tot typograaf heeft hij als geen andere ontwerper zo veel toewijding aan het ontwerpen van licht getoond. Hij heeft meer dan 120 verschillende in productie genomen lampen en verlichtingssystemen ontworpen.

"Ik ben van kindsbeen af gefascineerd geweest door de gloeilamp. Die acht ik de perfecte belichaming van de samenkomst van nijverheid en poëzie...", zo vertelde de uitvinder van onder andere het 12-volt gelijkstroom halogeen-verlichtingssysteem waarbij lampjes tussen draden worden gespannen.

Zijn Zettel (1997), een kroonluchter van tientallen briefjes met gedichtjes, werd een wereldberoemde designklassieker. Werk van Maurer is aangekocht door vooraanstaande musea als het MoMa in New York en het Designmuseum in Londen.

Bron: Wikipedia