De vakbeurzen Intirio en TrendZ zijn geannuleerd. Dat meldt communicatiemedewerker Sylvie Buydaert namens de organisatie Easyfairs. Exposanten die zich hebben aangemeld kunnen in het voorjaar deelnemen aan de Nederlandse versies.
De Belgische vakbeurs Intirio (voor wand-, raam-, meubel- en vloerbekleding) zou evenals TrendZ (voor retail- en interieurprofessionals) plaatsvinden van 26 t/m 28 januari in Flanders Expo Gent. Easyfairs, die sinds vorig jaar beide beurzen in portefeuille nam, stopt nu met de organisatie van beide events.

Het Gentse Flanders Expo, waar beide beurzen plaats zouden vinden.

"Uit de reacties van de belangrijkste key spelers uit deze nichemarkt en het uitblijven van de aanwezigheid van de belangrijkste exposanten maar ook bezoekers blijkt dat de Belgische markt te weinig potentieel heeft om deze beurzen op korte en lange termijn als een ultimate meeting en market place succesvol te organiseren", meldt een woordvoerder.

Intirio zal nu opgenomen worden in InCoDa (Interieur Collectie Dagen) en TrendZ België gaat op in TrendZ Nederland, de reeds bestaande Benelux beurzen die beide in Gorinchem plaatsvinden.

Deelnemers
Sylvie Buydaert laat desgevraagd weten er samen met de salesafdeling alles aan gedaan te hebben om er uit te halen wat er nog in zat. "We hadden verschillende exposanten gestrikt, maar als we die in verhouding zouden vermenigvuldigen tot aan de rest van het event, dan moeten we eerlijk toegeven dat de beurzen er qua aantallen deelnemers uit zouden komen te zien als vorig jaar. Te weinig dus. Dan is de conclusie dat daar eigenlijk niemand op zit te wachten." 

"Het is vooral dat we mooie namen hebben, maar de grote jongens ontbreken", gaat ze verder. "Dus vandaar de beslissing om de beurzen niet door te laten gaan. We hebben een bepaald businessmodel en kostenstructuur, als die niet in verhouding tot elkaar staan moet je ermee stoppen. We willen natuurlijk de sector het liefst een plezier doen en ze door laten gaan, maar dat kunnen we gezien ons prijsmodel niet. En daarom is ervoor gekozen om ze te annuleren en de exposanten die wel aangesloten waren door te sluizen naar Trendz Nederland en de Incoda." 

Deadline
"We zagen halverwege de organisatie de bui al een klein beetje hangen, maar desondanks hebben mijn collega’s de moed niet verloren en hebben we tot het einde toe ons best gedaan. Maar we hadden een deadline voor ogen gesteld met een bepaalde target. En als deze dan niet gehaald wordt, dan moet je ermee stoppen.
Alle exposanten zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht", besluit Sylvie.

Meer informatie: www.easyfairs.com