Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor derde keer in vier jaar tijd zit fabrikant in financiële problemen

Doek valt voor fabrikant, of toch niet?

In 2015 vroeg Kettler al een faillissement aan om meteen zelf een doorstart te maken. Dat was toen nodig als beschermingsmaatregel,  om een ongewenste overname door een financiĆ«le investeerder te vermijden en de onderneming te herpositioneren. Intussen is het bedrijf vier jaar verder en geslonken van 1.100 medewerkers naar inmiddels 500. Alle inspanningen ten spijt, want Kettler, dat onder andere tuinmeubelen produceert, is failliet verklaard.

Dat wil zeggen: het bedrijf heeft faillissement aangevraagd. Maar ook weer niet. Want de fabriek moet dan wel sluiten, de Kettler producten blijven gewoon bestaan omdat de merkrechten bij de Kettler Holding liggen en die is niet failliet verklaard. Wel Kettler Freizeit en Kettler Plastics.

Euwid Moebel weet te melden dat Kettler stopt met de productie in Werl. De komende maanden wordt er nog doorgewerkt met 144 van de in totaal 500 werknemers.
Al met al is dit al de derde reorganisatie van Kettler binnen vier jaar. De zogeheten insolventieprocedure, die begin oktober 2018 werd gestart, eindigde met de overname van de activa en de wereldwijde handels- en licentierechten van Kettler GmbH door de investeringsmaatschappij Lafayette Mittelstand Capital Fund Manager. 

Bron: www.euwid-moebel.de