Een ontwerp van het duo Antoni Arola en Arik Lev

Plug-in hanglampen van Vibia maken definitief einde aan bedradingsproblemen

Vibia heeft een oplossing bedacht voor losse bedradingsproblemen met verschillende plug-in hanglampen: Flamingo, Wireflow Free-Form en North Floor-Pendant.Flamingo is ontworpen door Antoni Arola en vertoont de elegante uitstraling van zijn langbenige naamgenoot. Het gedeconstrueerde ontwerp is een delicate sculpturale vorm die de LED-lichtbron scheidt van een reeks tinten om gradaties van diffuse verlichting te produceren. Het lijkt in de lucht te zweven als een vogel tijdens de vlucht, zijn plug biedt een geaard contragewicht voor het gevoel van gewichtloosheid.

Arik Levy's Wireflow Free-Form heeft een luchtige geometrische omtrek van een elektrische kabel, die de dimbare LED-armatuur aan de muur verdubbelt. De lamp wordt gevoed door een muurplug waardoor het kan worden geconfigureerd in eindeloze ruimtelijke opstellingen met een keuze uit een tot negen LED-lichtpunten en een wand- of plafondbaldakijn.

De North Floor-Pendant van Arik Levy wordt gedefinieerd door zijn gedeconstrueerde ontwerp en is een synthese van een vloer- en ophangarmatuur. Het doel van Levy was om de vloer en het plafond visueel met elkaar te verbinden zonder de muren te bedraden en precies daar waar nodig licht te plaatsen. Het is een dynamisch systeem van verstelbare onderdelen dat bestaat uit drie afzonderlijke stukken, een driehoekige aluminium kap met een LED-aangedreven lichtbron, een slanke koolstofvezelsteel en een contragewicht op de grond dat wordt aangesloten op de elektrische kabel.

Meer informatie:
Vibia
www.vibia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven