Authentic Models is een wereldwijd actieve onderneming met een historie van meer dan 52 jaar in de home-deco markt. Het bedrijf ontwerpt alle collecties zelf en het productassortiment is thematisch opgezet.

"Centraal staat bij ons de sfeer van vroegere tijden waarin reizen een avontuur was. Onze collecties passen in elk interieur en hebben een duidelijk herkenbare signatuur. Tevens zijn we actief voor klanten uit de hospitality markt. Denk hierbij aan iconische ontwerpen die duidelijk als blikvanger bedoeld zijn voor boutique hotels, restaurants en projecten op maat", vertelt een woordvoerder.

Tijdens Maison & Objet toonde het bedrijf diverse lichtobjecten geïnspireerd door luchtbalonnen. "Heliumballonnen waren een van de eerste successen van de luchtvaart. Sinds 1783 hebben ballonnen door de lucht gereisd, vaak in onbedoelde richtingen. Ballonnen combineren kleur, inrichting en wetenschap, alles in één. Ze zijn vandaag net zo fascinerend als een eeuw geleden. Stel je voor dat je de aarde van bovenaf bekijkt, vrij als een vogel, vasthoudend aan een ballonmand."  

Meer informatie:
Authentic Models
www.authenticmodels.com