Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Structuur geeft de hanglamp wolkachtig uiterlijk"

Lamp met speelse vormen voor moderne uitstraling

De Britse designer Benjamin Hubert ontwierp voor het in Kopenhagen gevestigde designlabel Muuto de Strand hanglamp. De lamp is ontworpen met speelse vormen voor een moderne uitstraling. Het ontwerp biedt zowel diffuse verlichting als directe verlichting. Dit laatste wordt mogelijk gemaakt door de opening aan de boven- en onderkant. 



Het ontwerp is gemaakt van een gespoten coconmateriaal met een stalen binnenstructuur, dat bestaat uit kleine strengen voor een complexe structuur. "Deze structuur geeft, in combinatie met de moderne vorm, de hanglamp een bijna wolkachtig uiterlijk. Met het coconmateriaal dat licht filtert voor een warme gloed, zweeft de Strand lamp in de ruimte", vertelt een woordvoerder van Muuto.
De lamp is verkrijgbaar in vijf verschillende maten. Er zijn drie gesloten varianten en twee open versies gemaakt.

Benjamin Hubert is een Britse ontwerper en oprichter van creatief bureau LAYER. Het bureau is gericht op ervaringsgericht ontwerp voor zowel de fysieke als digitale wereld. Onder leiding van Benjamin en een groeiend creatief team werkt LAYER samen met bekende merken. 

Meer informatie:
Muuto
www.muuto.com

Publicatiedatum: