Louis Poulsen introduceert een wel heel duurzame lamp. De OE Quasi Light wordt duurzaam geproduceerd, een van de kernwaarden binnen het werk van Eliasson. Het aluminium dat is gebruikt, is voor 90% gerecycled, terwijl alle andere materialen volledig recyclebaar zijn. Het ontwerp is gericht op een lange levensduur en de onderdelen kunnen worden vervangen en gerecycled.

De complexe geometrische vorm van de OE Quasi ziet er vanaf elk gezichtspunt anders uit, waardoor eindeloze interpretaties en perspectieven mogelijk zijn. Door zijn grootte gaat de OE Quasi Light op in elke ruimte en fleurt de lamp deze op met zacht, schitteringsvrij licht. De lichtbron is een ontwerp van wereldberoemde IJslandse-Deense kunstenaar Olafur Eliasson.  

Kunstenaar Olafur Eliasson (IJsland/Denemarken), geboren in 1967, werkt met diverse media, waaronder inrichting, schilderkunst, beeldhouwen, fotografie en film. Sinds 1997 worden zijn solowerken in grote musea wereldwijd tentoongesteld. Hij houdt zich ook bezig met kunstonderwijs, beleidsvorming en duurzaamheids- en klimaatvraagstukken.

Louis Poulsen heeft altijd nagestreefd om niet alleen verlichting te ontwerpen, maar ook om het licht vorm te geven en zodoende een aangename sfeer te creëren – zowel binnens- als buitenshuis. 

Meer informatie:
Louis Poulsen
www.louispoulsen.com