Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iconische lampen voor buitenshuis

Flos komt met nieuwe versies voor buitenshuis van de lampen IC Light en Captain Flint. De twee iconische lampen zijn ontworpen door Michael Anastassiades.

IC Light is een lampencollectie die het concept van balans verkent. De serie bevat bureaulampen, muurlampen en hanglampen. De IC Light-lampen hebben basale vorm van een lichtbol die in perfecte balans op een staaf is gemonteerd. Michael Anastassiades liet zich bij IC Light inspireren door het zogeheten contact juggling.“Ik keek ooit een korte film over een jongleur, een aantal glazen bollen over de palm van zijn hand en over zijn armen liet bewegen. Soms leken de bollen perfect stil te staan op de rand van de vingers van de jongleur. Alleen als je heel goed keek, kon je zien dat de bollen hun balans wisten te houden doordat ze snel ronddraaiden.

Captain Flint verlicht open ruimtes, die gebruik maken van de omliggende natuur en de architectuur buiten het huis. “Ik wilde een lamp ontwerpen, die twee functies vervult. De lamp moet de omliggende ruimte voorzien van sfeerverlichting, maar tegelijkertijd ook zo kunnen worden gedraaid dat het licht naar beneden schijnt als een soort leeslamp. Ook bij deze lamp is het concept van balans van belang. De kegel rust op een roterende horizontale staaf. De voet van de lamp is van marmer of steen, zodat de lamp een luxueuze, stabiele aanwezigheid vormt”, zegt Anastassiades.

De nieuwe versies van beide lampen zijn aangepast om beter bestand te zijn tegen de omstandigheden buitenshuis. De standaard van de lampen zijn verkrijgbaar in vier verschillende afwerkingen. De voet van de lamp is beschikbaar in een aantal verschillende steensoorten, zoals lavasteen (zwart, grijs ofocchio di pernice) of travertino imperiale-steen. De laatstgenoemde steensoort komt uit Toscane en bestaat uit een combinatie van carbonaat en plantenresten. De steensoort wordt gekenmerkt door de vele kleine gaatjes die de esthetiek van de steen verbeteren.

Meer informatie:
Flos
www.flos.com 

Bron: Archiproducts

Publicatiedatum: