"De VAKbeurs is er om kritiek te ontvangen"

"Dertig fabrikanten op drie verschillende beurzen in de regio die gelijktijdig hun nieuwste collecties tonen, dat is niet eerder gebeurd", weet Edzard Schram van Boxspring Design, een van de deelnemers tijdens de VAKbeurs in De Woonindustrie. Daar werd voor de eerste keer op maandag 2 en dinsdag 3 september een gezamenlijk ontbijt gehouden. Dat bleek een schot in de roos, want tientallen vakbezoekers en andere belangstellende slaapspecialisten begonnen hier hun werkbezoek, voordat ze verder gingen naar Baarn, naar Vakbeurs Slapen en/of Hollandsch Slapen. "Wij waren dit keer de bovenliggende partij. Het was voor ons een van de drukste maandagen in jaren", aldus Schram.

De slaapspecialisten Jan Heesakker (Boxspring Design), Joost Jacobs (Hasena), Peter de Kock (Boxspring Design), Jocelyne Reijmers (Polypren), Edzard Schram (Boxspring Design) en Ed Smit (Polypreen). FOTO'S LEO ELENBAAS

Directeur John Vesters van Dico Bed Holland is eveneens in zijn nopjes met het aantal bezoekers. "Maandag was het inderdaad goed vol. Ons plan, om meer bezoekers naar de beddenafdeling te trekken, heeft zeker goed gewerkt. Ik heb zelfs verschillende oud-klanten welkom kunnen heten die ik al enige tijd niet meer had gezien en die er nu weer over denken om iets met Dico Bed te gaan doen. Dus wat dat betreft alleen maar positief."

Hans de Jong (Candia), Tsjeard Blom (Tekvor Care Nederland), Bart Dekkers (Key West Bedding) en John Vesters (Dico Holland).

Meubelfabrikant BKS
Op de VAKbeurs in DWI presenteerden circa 140 interieuraanbieders hun collecties, trends en noviteiten. Eén van hen was meubelfabrikant BKS, die de nieuwste meubelcollectie Canyon introduceerde. In de stand werd ook het 3D-tekenprogramma Furnplan uitgelegd. Deze is speciaal ontwikkeld voor de meubelbranche. Bezoekers konden zien hoe eenvoudig het is om een 3D-impressie te maken. 

Een blik in de stand van BKS, met v.l.n.r. Onno Groot van Furnplan, Christine Mulder, Jan Brouwer, Arnoud Brakke en Jan van der Starre.

Passe Partout
Vorige week donderdag had Passe Partout de hele showroom in DWI leeggetrokken, maar toen de VAKbeurs eenmaal begonnen was, stond alles weer op zijn plaats en leek het als je een compleet nieuwe winkel binnenstapte. Sfeer, dat vindt directeur Dirk Steenbeke dan ook heel belangrijk: "Wij verkopen geen meubelen, maar een beleving. Daar staan we al jaren voor", benadrukt hij.

Gezelligheid bij Passe Partout, met v.l.n.r. Ellen Wiffrie (dochter van Ruud), Kim Steenbeke (nichtje van Dirk), Henri Schepers, Remco de Vries, Didier Puylaert, Dirk Steenbeke en Ruud Wiffrie.

HAANS Lifestyle 
Tegenover Passe Partout zit HAANS Lifestyle van Rens Haans. De twee bedrijven werken nauw samen. Op de beurs werd het label Initials geïntroduceerd. "Dat staat voor unieke en exclusieve producten met een moderne en hoogwaardige uitstraling. Speciale ontwerpen die zichtbaar met de hand geproduceerd zijn en waarin echte ambacht te herkennen is. Een tijdloze collectie die een stukje 'art-feeling' in het interieur brengt." Ook over belangstelling had Haans niet te klagen.

Directeur Rens Haans met Saskia Lazeroms, die de verkoop verzorgt in België, Frankrijk en Duitsland. 

Qazqa
In DWI komen retailers die in verlichting handelen, goed aan hun trekken. De keuze is er reuze. Qazqa is daar een goed voorbeeld. Daar houden ze er ook van om verschillende projecten op te pakken. "Als B2B onderneming is het leuk om projecten op te starten waar je energie van krijgt", liet Flore Keller van Qazqa onlangs nog weten. "Wij houden van een persoonlijke aanpak en zorgen voor onze klanten. Het is niet wij en jij, maar ons." 

Tijdens de beurs stond Ronith de Waal in de showroom van Qazqa.

Expo Trading Holland
"We hebben heel de stand vernieuwd", begint Stefan de Koning van Expo Trading Holland (ETH) als we zijn showroom binnen wandelen. Samen met Matthijs Grip voorziet hij de vele belangstellende bezoekers van het laatste verlichtingsadvies. Opvallend: veel nieuwe collecties bij ETH. "We zijn naar wat sjieker gegaan", legt Matthijs uit. "De collectie is goed ontvangen. We hebben veel goed kopende klanten over de vloer gehad." 


Stefan de Koning met Matthijs van Expo Trading Holland.

Lievens Meubelfabriek
Volgens Jeroen van der Borg van Confortluxe & Lievens Meubelfabriek is een beurs vooral bedoeld om te leren. "Je bezoekende klanten vragen vaak naar bepaalde productgroepen. Daar moet je vervolgens op inspelen. De markt is grillig. Even snel wat verkopen, dat is verleden tijd. Ik ben niet tevreden, maar ook zeker niet ontevreden. Een aantal nieuwe producten slaat goed aan, maar met een aantal andere hebben we de plank misgeslagen", geeft hij eerlijk toe. "De VAKbeurs is om kritiek te ontvangen, daar ben ik zeer content mee. De serieuze winkelier neemt anno 2019 ook de tijd."

Het team van Confortluxe & Lievens Meubelfabriek, met v.l.n.r. Bart Veenhuizen, Jeroen van der Borg, Frank Flipse, Filip van de Vyvere en Steven Cottyn.

Dôme Deco
Een van de nieuwkomers in DWI is lifestylemerk Dôme Deco, dat  staat voor ‘cosmopolitan living’ en zich richt op de projectmarkt en hospitality, maar ook op retail. In de nieuwe showroom werd de wintercollectie getoond volgens de drie succesvolle thema’s Authentic, Seductive en Essential.

Rogier Roquas (links) en Alex Schutter (rechts) in de nieuwe showroom met de bezoekers Brigitte en Theo Braaf van R-Styled uit Oostvoorne.

Housevitamin is ook een van de nieuwkomers in De Woonindustrie. Op de foto v.l.n.r.: Anna Roelofsen, Jester Mik en Stefanie Dekker. De andere teamleden waren druk bezig de stand op te bouwen in Parijs voor de komende beurs Maison & Objet.

Meer informatie:
De Woonindustrie
www.dewoonindustrie.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven