Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volkskrant ontdekt 5 trends op designweek Milaan

Tijdens de Design Week van Milaan, hebben tweeduizend fabrikanten en individuele ontwerpers van over de hele wereld hun nieuwe meubels, elektronica en andere producten gepresenteerd. Ook de redactie van de Volkskrant was aanwezig. Er werden vijf trends gespot.


De 3D-geprinte bar van Aectual.

  1. Neuro-esthetisch comfort: Ontwerpers en fabrikanten onderzoeken de wetenschap achter wat mensen aantrekkelijk vinden, met behulp van metingen zoals oogbewegingen, hartslag en huidtemperatuur. Dit leidt tot interieurs en producten die gericht zijn op comfort en esthetiek.
  2. Meubels voor gen Z: Een focus op de jongvolwassen generatie Z, die technologie en design naadloos combineert. Innovatieve producten integreren AI en virtual reality om een balans te vinden tussen de digitale en fysieke wereld.
  3. Alledaagse schoonheid: Ontwerpers vinden inspiratie in tastbare objecten en menselijke creativiteit, in plaats van kunstmatige intelligentie. Dit resulteert in unieke en karaktervolle ontwerpen die de tand des tijds doorstaan.
  4. Biculturele mix van oud en nieuw: Opkomende designlanden zoals Saoedi-Arabi├ź, Vietnam en Thailand brengen meubels voort die traditionele ambachten combineren met eigentijds design. Dit resulteert in unieke en duurzame stukken die zowel lokaal als wereldwijd aanspreken.
  5. 3D-printen voor de massa: 3D-printen wordt steeds meer geïntegreerd in de productie van alledaagse voorwerpen, van meubels tot verlichting. Deze technologie biedt niet alleen nieuwe ontwerpmogelijkheden, maar ook duurzamere productiemethoden door het minimaliseren van afval.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: