Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BLOK Design by Carina lanceert architectonisch bouwwerk op Masterly

BLOK Design by Carina, het designlabel van BLOK Plaatmateriaal, presenteerde Sfumature, een architectonisch bouwwerk op locatie tijdens Masterly – The Dutch in Milano. Het Nederlandse designpaviljoen was gevestigd in het Palazzo Giureconsulti nabij het Piazza del Duomo. Deze indrukwekkende locatie met haar rijke historie en imposante zuilengalerij is de basis voor de installatie, bedacht door designer Carina Riezebos.

Sfumature transformeerde zuilengalerij in een theater van de stad, met enerzijds de beschutting van de galerij en anderzijds een uitzicht over de bruisende straten van Milaan en de piazza. Dit was de social hub tijdens het evenement Masterly waar bezoekers samenkwamen en klanten elkaar konden spraken terwijl zij tegelijkertijd genieten van de prachtige plaatmaterialen die samenkomen in verschillende schakeringen en kleurnuances. De binnen-kernen van het plaatmateriaal laten met verschillende tinten hun schaduwen door de ruimte dan het Palazzo Giureconsulti schijnen.


Foto's: moka creative agency.

Eerbetoon aan aloude tradities
Riezebos heeft zich laten inspireren door het grootse gotische interieur van de nabijgelegen Duomo. De installatie Sfumature bestaat uit spitsbogen die als een plaatmateriaalpuzzel in elkaar kunnen worden gezet. Ze zijn vervaardigd uit ruwe, maar duurzame materialen zoals populieren multiplexen Fen biobased MDF, maar ook uit met HPL beplakt plaatmateriaal uit de Topfix en Patterns collectie van A-merken als Unilin en Formica. Deze fusie van traditionele bouwmaterialen en hedendaagse elegantie staat voor duurzaamheid. De structuur bevat milieubewust geproduceerde materialen en is gebouwd met eeuwenoude vakmanschapstechnieken. Een eerbetoon aan de aloude tradities van houtbewerking en de toepassing van paneelmaterialen.Stellina: esthetisch en duurzaam
Eén van de middelpunten van de installatie is de Stellina-collectie, ook ontworpen door Riezebos. Deze collectie is uitgebreid met ontwerpen van een bank en een stoel, vervaardigd met Panguaneta's PureGlue en HPL uit de Bloom-collectie van Arpa Industriale. Deze samensmelting van materialen zorgt niet alleen voor een enorme esthetische aantrekkingskracht, maar is ook een toewijding aan duurzaamheid.

Vintage met een nieuwe twist
De installatie toont daarnaast een zorgvuldig samengestelde collectie Formica-tafels en -stoelen, die iconische ontwerpen uit de jaren '50 en '60 eren. Echte vintage ontwerpen, opnieuw gekleed met de nieuwste collectie Patterns van Formica, zorgvuldig gekozen in samenwerking met Elle Decoration Editor in Chief Evelien Reich. Een hommage aan de blijvende erfenis van Formica die tegelijkertijd een eigentijdse flair krijgt.Nieuw Elan BLOK Plaatmateriaal
Masterly is een vast onderdeel van de Salone del Mobile, de internationale designbeurs die door de hele stad Milaan gehouden werd. Ieder jaar presenteert BLOK Plaatmateriaal hier een installatie waarin haar expertise duidelijk naar voren komt. Een uniek en verrassend element dit jaar is de presentatie van de rebranding van BLOK Plaatmateriaal die, in samenwerking met Opera Concept en Design, de huisstijl nieuw elan geeft.

Bezoekers ontdekten binnen de installatie een nieuw logo met een internationaal karakter en nieuwe kleurenpaletten en patronen die meteen een modern tintje aan de ruimte toevoegen. "Ons doel is om te inspireren, de rijke erfenis van vakmanschap in onze branche te vieren en ons professioneel te meten met de allerbesten", aldus Jan Blok, CEO van BLOK Plaatmateriaal. "Met deze installatie nodigen we bezoekers uit om zich onder te dompelen in het snijvlak van kunst, design en geschiedenis in een inspirerende omgeving", voegt Riezebos eraan toe.

Meer informatie:
Blok Plaatmateriaal
0251 - 271 418
[email protected]
www.blokplaatmateriaal.com

Publicatiedatum: