Spoga+Gafa: tuinvakbeurs laat zomertrends zien

Van 1 tot 3 september wordt in Keulen de tuinvakbeurs Spoga+Gafa gehouden. Internationale deelnemers laten de laatste trends op tuingebied zien. Een aantal van deze trends is terug te zien in het Das Haus-project van de meubelbeurs Immcologne, dat net als Spoga+Gafa door Koelnmesse wordt georganiseerd. Deze trends zijn ook tijdens Spga+Gafa duidelijk in kaart gebracht:

De trampoline als loungebank
Waar een trampoline in de tuin vroeger het summum voor buitenspeelgoed voor kinderen was, wordt de trampoline nu door jongeren herontdekt als hangplek. Met slechts een paar dekens kunnen de veiligheidsnetten van de trampoline worden veranderd in muren voor privacy. Decoratieve elementen zoals knuffels of kussens maken de trampoline tot een ideale loungemeubel tijdens tuinfeesten. 

Geel als trendkleur voor 2019/2020
Diepgeel maakt op dit moment de meeste aanspraak op de titel van trendkleur voor het seizoen 2019/2020. Geel maakt met een kleine tint aan oranje een moderne en sterke indruk. Het laat zich makkelijk combineren met de blauwe zomerhemel en met andere kleuren zoals roze en babyblauw. Net als met groen kunnen verschillende schakeringen aan geel samen een coherent geheel vormen, zonder dat daarbij de kleuren gaan vloeken. Het spectrum aan gele kleuren loopt van stroachtig pastelgeel tot citroengeel en oranje-geel. Er kan verder een mooi contrast worden gecreëerd met grijs, dat al langere tijd een belangrijke rol speelt bij het ontwerp van tuinmeubelen.

Meer knusheid in de tuin
Vaak zie je hoe trends voor een specifiek onderdeel van het huis geleidelijk aan ook doorsijpelen in andere delen van de woonomgeving. De trend in de huiskamer voor meer “knusheid” heeft nu ook het terras of de balkon bereikt. Zachte stofferingen van tuinbanken en –stoelen spelen daarbij een steeds grotere rol. Leveranciers introduceren textiel dat ook na langere tijd in de zon zijn kleuren behoudt en zonder moeite een nacht aan regen kan overleven.

Tuinen in de stad
Stadsbewoners hechten steeds meer waarde aan natuur in hun omgeving, hoewel er altijd sprake zal zijn van een schaarste aan woonruimte in steden. Stadstuinieren is een belangrijke trend voor het zomerseizoen van 2019/2020. Kleine tuinen of planten op het balkon worden goed onderhouden en vormen zo een perfecte setting voor een barbecue of een andere sociale aangelegenheid. Bij gebrek aan bomen wordt de achtergrond van cement verfraaid met praktisch groen, zoals tomatenplanten. Plastic tuinmeubelen zijn hierbij uit de gratie geraakt. De moderne tuinliefhebber kiest meer voor “authentieke” en stevige materialen, zoals hout en staal.

Das Haus
Bij het Das Haus-project is te zien hoe interieurdesign en ontwerpen voor buitenshuis steeds meer in grijs gebied in elkaar overlopen. De Das Haus-installatie is een gesimuleerd woonhuis, waarin zoveel mogelijk huidige en toekomstige trends worden verwerkt. De installatie is tijdens Spoga+Gafa met name geïnspireerd door het Spaanse buitenleven. De installatie is dan ook ontworpen door Alberto Sánchez en Eduardo Villalón van de ontwerpstudio MUT Design. “Het leven in het Middellands Zeegebied is synoniem met het buitenleven”, aldus de ontwerpers. “Bij onze huizen wordt al sinds mensenheugenis een natuurlijk element in het interieur verwerkt.”

Meer informatie:
Spoga+Gafa
www.spogagafa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven