Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemaakt door internationaal befaamde ontwerper Oki Sato

Flos viert officiële lancering lampontwerpen

Het Italiaanse verlichtingsmerk Flos heeft officieel de lancering van de lampen Gaku en Sawaru gevierd. Deze lichtobjecten zijn voor de Flos Home Collection gemaakt door de internationaal befaamde ontwerper Oki Sato, chief designer en oprichter van Studio nendo.
Voor dit langverwachte debuut zijn in het nieuwe Kashiyama Daikanyama complex in Tokio een speciale tentoonstelling en een cocktailparty georganiseerd. De zes verdiepingen tellende winkelruimte en galerij die mode, eten, design en kunst samenbrengt, is ook ontworpen door nendo en eerder dit jaar onthuld. 

Gaku
Gaku, wat frame betekent in het Japans, is opgevat als iets tussen accessoires en meubels. Het is een frame dat draadloze lampen en een verscheidenheid aan bijpassende objecten herbergt, ook met een inductief oplaadstation. Accessoires zijn onder andere kommen, vazen, een spiegel en een boekensteun, stevig op hun plaats gehouden door magneten. 

Sawaru
Sawaru is een lamp die bestaat uit twee onafhankelijke cilinders die elkaar in een loodrechte richting raken. De ene herbergt de lichtbron, terwijl de andere de rol van een basis speelt, waardoor de projectiehoek in drie fasen kan worden aangepast. Een duidelijk voorbeeld van de ontwerpfilosofie van nendo om overtollige elementen weg te nemen en een eenvoudige vorm te creĆ«ren met verschillende functies.

Succes
Het evenement is zeer succesvol geweest, met een zeer geselecteerde opkomst van editors, klanten en interieurontwerpexperts. Oki Sato introduceerde zijn ontwerpen persoonlijk aan de Japanse media tijdens een interviewsessie en een fotoshoot.

Meer informatie:
Flos
www.flos.com

Publicatiedatum: