Crowdfundingcampagne om microgroenten thuis te kweken

MicroFarm binnen 90 minuten gefinancierd

Mother is een internationaal netwerk van ondernemers dat producten ontwerpt om mensen zelfvoorzienend te laten leven. Het bedrijf lanceerde onlangs haar nieuwe product MicroFarm. Dit is een professionele installatie om microgroenten te kweken voor thuisgebruik. "Hiermee oogst je iedere week 250 gram aan verse en supergezonde microgroenten. Van komkommer, radijs tot kool, in allerhande leuke kleuren en smaken", vertelt Ann-Sofie Vandamme van Mother.

MicroFarm maakt gebruik van een led-groeilicht met een volledig spectrum, dat een CRI van 95+ heeft. Dit betekent dat kleuren 95% vergelijkbaar zijn met natuurlijk zonlicht, met andere woorden, het groeilicht bootst de zon na. Ann-Sofie vervolgt: "Het is het lichtspectrum dat bepaalt hoe de planten zullen groeien. Het is aangetoond dat wanneer conventionele blauwe/rode kweeklampen worden gebruikt om planten te laten groeien, hun kleur- en smaakprofielen zich niet volledig ontwikkelen. We ontwikkelden onze kweeklampen om het volledige spectrum van licht te gebruiken, om planten te kweken met volledige kleur- en smaakprofielen. We kiezen ervoor om onze microgreens op papieren handdoek te laten groeien vanwege de algemene toegankelijkheid, netheid en omdat het compostvriendelijk is. Het gebruik van andere soorten kweekmediums kan echter verschillende voordelen bieden. Dit is de reden waarom ons systeemontwerp open is, zodat u kunt experimenteren met verschillende soorten. De zaden die we verzenden worden getest met papieren handdoekjes, maar kunnen ook worden gekweekt op hennepvezels of in potgrond". 

"We lanceerden MicroFarm nog maar een aantal dagen geleden op Kickstarter en haalden al meer dan € 40.000 op. In de eerste 90 minuten werden we al voor 100% gefinancierd. Onze campagne kan je hier vinden", besluit Ann-Sofie.

Meer informatie:
Mother
info@mother.life
www.mother.life


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.