Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kvadrat presenteert stoffen van Raf Simons

Tijdens Salone del Mobile in Milaan presenteerde Kvadrat een nieuwe collectie meubelstoffen van de vooraanstaande modeontwerper Raf Simons. De collectie bestaat uit vier nieuwe stoffen - Atom, Phlox, Novus 1 en Novus 2 – en kussens in verschillende kleurstellingen.

Simons maakt bij zijn ontwerpen gebruik van zijn kennis over mode, design en architectuur, en werkte voor deze collectie met natuurvezels, zoals wol, katoen, linnen en viscose. Voor hem was het een interessante uitdaging om van die vezels sterke en duurzame meubelstoffen te maken.

Atom is een kleurrijke boucléstof en is geïnspireerd door het pointilisme zoals dat werd toegepast door expressionistische kunstenaars in het begin van de 20ste eeuw. Novus 1 en 2 zijn subtiele variaties van een jaquardgeweven boucléstof en worden gekenmerkt door een ruitpatroon dat met de achtergrond lijkt te versmelten. Novus 1 is van wol en heeft een hedendaagse matte uitstraling, terwijl Novus 2 glanst door de combinatie van viscose en linnen. Phlox is een ribstof, geïnspireerd door de klassieke manchesterstoffen van vroeger, en geeft de collectie een meer grafische, driedimensionale uitstraling. Alle stoffen zijn in de vorm van kussens verkrijgbaar.

Meer informatie: www.kvadratrafsimons.com

Publicatiedatum: