Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Mijn interieurs moeten eenvoud uitstralen, zoals een kind ze tekent”

Unilux gaat samenwerking aan met Osiris Hertman

Met gepaste trots kondigt Unilux een samenwerking aan met de Nederlandse ontwerper Osiris Hertman. Onlangs presenteerden zij samen de eerste sneakpreview in Autotron Rosmalen tijdens het Art of Living Event. De ontwerper heeft in het verleden zijn naam al verbonden aan verschillende merken. En vanaf heden ook aan de Fractions, de aluminium shutters van Unilux. 



Een goed interieur is volgens Hertman net als de natuur: "Het geeft je rust. Ik verdiep me enorm in wat de architectuur me geeft. Ik kom veel in historische panden, zoals een kerk of fort. Dan bestudeer ik eerst de ligging: hoe valt het licht binnen en hoe verandert de sfeer met de seizoenen? Daar pas ik de deuropeningen en raampartijen op aan, zodat de bewoners kunnen ontbijten op de plek waar de zon opkomt. Mijn interieurs moeten eenvoud uitstralen, zoals een kind ze zou tekenen”.

De toepassing van dit gedachtegoed op Fractions, aluminium shutters, leidde tot een inspirerende samenwerking met Unilux en een exclusief raamdecoratie product met dimensie tot gevolg. Door gebruik te maken van de toetreding van licht door aluminium sleuven die worden geknepen wordt een bijzondere lichtinval en beleving in de woonkamer gecreëerd; een spannend spel van schaduw en licht.
De lichtopbrengst is door de diffractie (het afbuigen van een lichtgolf langs een ondoordringbaar obstakel) binnen vele malen groter dan in eerste instantie verwacht. Het licht weerkaatst namelijk niet eerst op lamellen, zoals bij traditionele shutters, maar valt rechtstreeks door de sleuven van Fractions in de kamer. 

Sinds 2019 werken Osiris Hertman en Unilux aan het nieuwe ontwerp. "De Fractions creëren de romantische lichtinval van shutters op een verfijnde manier. De unieke patronen gecombineerd met de mogelijkheid te spelen tussen open en dicht zorgen voor een speels schaduweffect en een ultiem gevoel van privacy. De elegante ontwerpen van Osiris, waarin zijn liefde voor ambacht en materiaal duidelijk spreken, gecombineerd met de technische kennis van Unilux maken van Fractions exclusieve raamdecoratie met optimale lichtopbrengst. Fractions worden lokaal, op maat en met de hand vervaardigd", laat een woordvoerder van Unilux weten.
Voorlopig wordt er nog hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe modellen. Op het Art of Living Event lieten ze een sneak preview zien van de modellen die voor 90% gereed zijn. De eerste leveringen van pre-orders volgen in juli/augustus. 

Osiris Hertman (1972) studeerde in 1998 af aan de Design Academy Eindhoven. Na zijn studie ging Osiris aan de slag bij Ulf Moritz en Marcel Wanders. Ruim 10 jaar is hij art director geweest bij sieradenmerk Buddha to Buddha. Inmiddels runt Osiris sinds twintig jaar zijn eigen designstudio in Haarlem. 

Meer informatie:
Unilux
info@unilux.nl
www.fractions.nl

Osiris Hertman Studio
info@osirishertman.com
www.osirishertman.com

Publicatiedatum: