Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Clement Lammerts van Bueren (47) van Veluwsch Slapen:

"Vroeger kwamen er dagelijks tien klanten over de vloer, als het er nu drie, vier zijn heb je geluk"

Volgend jaar viert Veluwsch Slapen by Lammerts van Bueren het 25-jarig bestaan. Onlangs opende het beddenbedrijf een Hästens Store, omdat eigenaar Clement Lammerts van Bueren (47) met dit merk volop kansen voor de toekomst ziet. "Het zijn goede producten, die ook blijven doorlopen. De consument zal altijd op zoek gaan naar een kwaliteitsbed, is bereid om te investeren in een goed bed. Voor een speciaalzaak als de onze zal er daardoor altijd ruimte blijven", zegt Clement, die in de afgelopen kwarteeuw de nodige ups en downs heeft meegemaakt.

De eerste maanden van 2019 zijn voor veel beddenzaken in vergelijking met vorig jaar een stuk minder qua omzet. Volgens Clement is de onzekerheid onder consumenten daarvan de boosdoener. "De vaste lasten zijn gestegen. De klimaatwet zorgt voor veel onduidelijkheid. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op om je geld uit te geven aan luxe goederen als boxsprings."

Een blik in de Hästens Store. Inzet: Clement Lammerts van Bueren.

De geschiedenis van Veluwsch Slapen by Lammerts van Bueren voert terug naar 1995. In dat jaar opende Clement een beddenspeciaalzaak in Woerden. In 2012 ging die helaas failliet, waarna hij niet veel later in Ede van start ging. Zoon Alain (26) zit inmiddels ook in de zaak.

In de 800 m2 grote toonzaal staan in een speciale multibrandstore modellen van Somnus, Eastborn, Wonderland, Norbert en Pullman. Lammerts van Bueren biedt een vrij compleet overzicht van luxe bedden. Daarnaast kan de klant zich er laten inspireren door een groot aanbod van bedlinnen, dekbedden, kussens, matrassen en accessoires.

Sinds een aantal weken heeft hij een heuse Hästens Store, met aparte ingang. In een prachtige setting worden daar vrijwel alle modellen van genoemd merk getoond. Elf in totaal. Hoofdzakelijk boxsprings. "In 2000 had ik als eerste beddenspeciaalzaak in Nederland een Hästens-conceptshop", blikt Clement terug. "Veel fabrikanten stapten in die periode over op toppers. Tot de crisis was Hästens een hit. In de beginperiode had ik een klein pand van 180 m2, maar ik draaide wel een omzet van 1,8 miljoen gulden. Dat was abnormaal. Ik bracht zelf elke middag en op zaterdag de bedden weg met hulp van een sterke postbode die na 3 uur vrij was."

Alexandrium
"In 2007 opende ik een tweede winkel, in het Alexandrium in Rotterdam. In die periode bedroeg de omzet vijf miljoen euro. Maar toen kwam de crisis, waarna we in 2010 die zaak moesten sluiten. Helaas moesten we twee jaar later ook stoppen in Woerden. Daar ging de zaak failliet, vooral ook omdat ik geen personeel wilde ontslaan. Ik dacht: het komt wel goed, ben van nature sociaal ingesteld. Maar niet dus. Daar kwam ook nog eens bij dat ik in die tijd een veel te hoog reclamebudget had. Ik dacht op die manier mijn omzet op peil te kunnen houden, maar dat was een misrekening."

Als Clement naar de nabije toekomst kijkt, dan hoopt hij hier in Ede over pak 'm beet tien jaar nog te zitten en dat de omzet een stuk vergroot is. "Ik streef in ieder geval niet meer naar meerdere winkels, want dat is gewoon lastig gebleken. Ik heb graag dat er een ziel zit in mijn zaak en die kun je niet op een filiaal overbrengen.
We hebben nu een prachtige winkel die klasse uitstraalt. In Woerden had ik destijds de mooiste beddenspeciaalzaak van Nederland. Dat vond niet alleen ik, maar ook mijn leveranciers en klanten. Ik had daar maanden gehad met een omzet van een half miljoen euro. Een gemiddeld orderbedrag lag in die tijd op 10.000 euro. Dat is nu heel anders, komt helaas niet meer vaak voor."

"In z'n algemeenheid zie je de omzetten in beddenspeciaalzaken toch teruglopen. Bij mij was 2018 al minder dan 2017. En ook de eerste maanden van 2019 zijn iets minder dan vorig jaar.
Je ziet het winkelbezoek enorm teruglopen, dat is het probleem op dit moment. Hoe ga je de consument anno 2019 binnenhalen. Als ze eenmaal binnen zijn, kopen ze wel. Vroeger kwamen er bij wijze van spreken dagelijks een stuk of tien klanten over de vloer. Als het er nu drie, vier zijn, heb je geluk. Soms zijn het er maar een of twee. Het is relatief stil in de handel", besluit Clement.

Meer informatie:
Veluwsch Slapen by Lammerts van Bueren
Grotestraat 72
6711 AN Ede
+31 (0) 318 – 304 323
www.lammertsvanbueren.com
info@lammertsvanbueren.com