Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met 's werelds eerste draad- en batterijloze kerntemperatuurmeter

Design award voor inductiekookplaat van AEG

De AEG SensePro inductiekookplaat is een iF design award winnaar. AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met 's werelds eerste draadloze en batterijloze kerntemperatuurmeter die de thuiskok kan assisteren om de perfecte gerechten te bereiden.

AEG SensePro inductiekookplaat meet de kerntemperatuur tot op de graad nauwkeurig. "Dit zorgt voor fantastische resultaten ongeacht de kooktechniek of het gerecht", laat een AEG-woordvoerder weten. "Van het koken van aardappelen tot het bakken van een steak - rauw, medium of doorbakken of zelfs sous-vide bereid op de plaat. Door middel van het intuïtieve TFT-scherm begeleidt de kookplaat het hele proces. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntemperatuur is bereikt. Dankzij de kerntemperatuurmeter weet de AEG SensePro kookplaat op ieder moment de exacte temperatuur van het gerecht wat bereid wordt. Deze is voorzien van kristallen die uitzetten en inkrimpen door temperatuurveranderingen. Hiermee wordt een magnetisch veld gecreëerd wat opgevangen wordt door een antenne in de kookplaat. Een bijkomend voordeel is dat de kerntemperatuurmeter hierdoor draadloos is, nooit opgeladen hoeft te
worden en niet voorzien is van kwetsbare elektronica."

"Professionele chefs gebruiken regelmatig sensoren om te weten wanneer de correcte kerntemperatuur is bereikt", geeft Jelena Radic aan, productmarketingmanager Kitchen. "Met de SensePro inductiekookplaat zijn restaurantwaardige gerechten nu ook gewoon thuis te bereiden. Onze geavanceerde sensorgestuurde technologie, geeft het zelfvertrouwen en de begeleiding die nodig is om elk gerecht succesvol te bereiden. En we zijn nog het meest enthousiast over de mogelijkheden om sous vide gerechten te bereiden op de kookplaat. Hiervoor was dit alleen mogelijk met de SteamPro stoomovens van AEG, en nu kunnen we nu dezelfde ervaring aanbieden met onze nieuwste inductiekookplaat."

Naast de kerntemperatuurmeter wordt de SensePro geleverd met royale 9 liter pan (Ø 24 cm) t.w.v. € 199,-, zodat ook sous vide bereidingen een fluitje van een cent worden. De SensePro inductiekooplaat (80 cm) wordt vanaf heden verkocht.

Award
De iF DESIGN AWARD is één van de meest belangrijke designprijzen in de wereld. Voor meer dan 65 jaar hebben designers en fabrikanten ernaar gestreefd om deze internationaal erkende prijs te winnen. Het winnen van een iF DESIGN AWARD is een erkenning van de exceptionele kwaliteit, design en service. Het is voor
consumenten en gebruikers een symbool waarop zij kunnen vertrouwen.

Electrolux Groep
AEG is onderdeel van de Electrolux Groep, een wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 60 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Electrolux produceert onder andere koelkasten, vaatwassers, ovens, wasmachines, waterkokers, airconditioners en kleine apparaten zoals stofzuigers. Al deze apparaten vallen onder betrouwbare merken als Electrolux, AEG, Zanussi.

Meer informatie: www.aeg.nl

Publicatiedatum: