Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Fornuizen volledig aangepast naar huidige tijdsgeest'

Legende terug op de Nederlandse keukenmarkt

In 1952 wordt ILVE opgericht in Campodarsego, in de buurt van VenetiĆ«, door twee Italiaanse vrienden, de heer Illotti en de heer Berno. Met hun vakmanschap en passie voor de culinaire Italiaanse keuken ontwikkelen zij professionele kooktoestellen voor lokale restaurants. Consumenten zijn zo onder de indruk van de professionele ILVE fornuizen, dat in 1965 wordt besloten om de eerste fornuizen te ontwikkelen voor huishoudelijk gebruik. 

In 1995 wordt in Nederland het merk Boretti opgericht. ILVE ontwerpt en produceert het majestueuze Majestic-fornuis en levert dit in Nederland onder het Boretti-label. Een legendarisch fornuis is geboren en vele kookliefhebbers zien hun ultieme wens in vervulling gaan met de aanschaf van een Majestic-fornuis. 

ILVE is terug
Nu, in 2019 keert ILVE terug op de Nederlandse keukenmarkt. Dit keer onder de eigen naam: ILVE. De fornuizen van ILVE zijn inmiddels volledig aangepast naar de huidige tijdsgeest. Geheel in lijn met de gastransitie zijn de ILVE-fornuizen leverbaar in de modernste uitvoeringen, in verschillende breedte maten en in verschillende modellen naar keuze uitgevoerd met moderne inductie- of gastechnologie.  

De Majestic-fornuizen worden uitgerust met moderne inductie technologie. Voor de diverse gas-configuraties zijn nieuwe gasbranders ontwikkeld met hoog rendement. Wokbranders, sterkbranders, sudderbranders en zelfs een Coup de Feu zijn leverbaar in combinatie met diverse accessoires, zoals de speciale grillplaat. 

De ovens zijn programmeerbaar middels het TFT touchscreen scherm. Oventemperatuur, ovenfuncties en diverse andere mogelijkheden zijn makkelijk in te stellen en duidelijk toegankelijk. De ovendeuren zijn volledig vernieuwd en worden uitgevoerd met drievoudige ruiten voor maximale isolatie. 

Verkrijgbaar in meerdere kleuren
Wat is gebleven is de aandacht voor details en kwaliteit. Met vakmanschap worden de fornuizen nog steeds grotendeels handmatig vervaardigd. De fornuizen zijn verkrijgbaar in zeven standaardkleuren, maar indien gewenst kunnen de fornuizen geleverd worden in iedere gewenste RAL-kleur.

Naast de fornuizen is ILVE ook de leverancier van de Colonna Stellata; een professionele kookkolom. Deze bestaat uit een ultracombistoomoven (stoom-, oven- en magnetronfunctie), een shock-freezer en een vacumeerlade. Sous-vide koken is afkomstig uit de professionele keuken. Top chefs van de beste restaurants maken gebruik van deze techniek. 

Samenwerking met DUCQ
ILVE staat voor vakmanschap, kwaliteit, innovatie en hoogwaardig design. Vanuit dat perspectief is ILVE een samenwerking aangegaan met DUCQ, een producent van hoogwaardige pannen met dezelfde visie. DUCQ pannen kenmerken zich door hun koperen afwerking, die te gebruiken zijn op de ILVE inductie fornuizen.

Meer informatie:
ILVE Nederland
0180615518
info@bokubv.nl
www.bokubv.nl