Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''De manier waarop ze hier zijn toepast, is nieuw in de markt!''

Lancering van energiezuinige LED-lamp met André Kuipers

Ontwerpster Annet van Egmond introduceert Miss Nightingale, een hightech kandelaar die ledverlichting en zonne-energie combineert met een industrieel ontwerp en duurzame samenstelling. Van Egmond, al dertig jaar actief als ontwerper van lichtsculpturen, schijnt hiermee een nieuw licht op zonne-energie. De internationale lancering van Miss Nightingale is tijdens de Salone del Mobile in Milaan (9 t/m 14 april). De keuze viel op de Salone omdat dit jaar gelijktijdig ook Euroluce plaatsvindt. Dit is een beurs waar lichtontwerp centraal staat, met veel aandacht voor duurzame ontwerpen en energiebesparing. 

"Miss Nightingale is een elegante kaarslamp die staat voor bewustzijn en verantwoordelijkheid van onze leefomgeving. De Solar lamp kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is verkrijgbaar in wit, matzwart, doorzichtig plastic en nikkel. De heldere en warme LED lamp is duurzaam en veilig. Ongeacht op welke locatie te gebruiken, zelfs op plekken waar geen elektriciteit beschikbaar is", laat Annet weten.

Elk jaar wordt het Earth Hour-evenement gehouden. Dit is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds voor Natuur WWF om de aandacht te vestigen op de bedreigingen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd. Elk jaar worden lichten in monumentale gebouwen wereldwijd een uur uitgeschakeld. De iconische Erasmusbrug in Rotterdam was de locatie van 2018 in Nederland met de Nederlandse nationale omroep NOS die het evenement live verzorgde. De voormalige Nederlandse astronaut, André Kuipers, ambassadeur van het WWF drukte op de rode knop en vanaf dat moment werden de lichten gedoofd en de brug donker.

Hier introduceerde Light Designer Annet van Egmond een gloednieuw product op de markt. De "Miss Nightingale", verwijzend naar de bekende verpleegster met haar brandende kaars, is iconisch als de Erasmusbrug. Overdag gebruikt het product de eeuwige energiebron, de zon, om zijn batterij op te laden. De batterij voedt de zeer energiezuinige LED-lamp wanneer het donker is. Het product zelf is gemaakt van gerecycled plastic. Met dit product combineert Annet haar specifieke vaardigheden voor ontwerp met haar passie voor de natuur.


Annet van Egmond met Andre Kuipers tijdens het Earth Hour-evenement vorig jaar.

Met een team van ingenieurs werkte Van Egmond drie jaar aan de innovatieve kandelaar. "Zonne-energie en LED verlichting zijn weliswaar niet nieuw, maar de manier waarop ze hier zijn toepast wel. Een combinatie van factoren maakt deze lamp uniek. De toepassing van geavanceerde technologie zorgt voor een optimaal gebruik. Zo heeft Miss Nightingale een lange brandtijd van 60 uur en zijn er lenzen in vier lichtsterktes. De zonnecellen zijn zo krachtig dat ze snel opladen. Het energieverbruik is minimaal en door optimalisatie van de batterij wordt die nauwelijks belast. Daarnaast is de lamp vervaardigd met duurzame bestanddelen, zoals gerecycled plastic. De draagbare lantaarn is een uitkomst op plekken waar elektrisch licht niet beschikbaar is. Ideaal voor reizigers (boot, camping, strand) of thuis," vervolgt Annet.   

Als ontwerpster wil Annet van Egmond bijdragen aan bewustwording van duurzaamheid en een betere omgang met de natuur. Ze zet zich in voor vrouwen, vooral in Afrika, vandaar Miss in de product- en bedrijfsnaam. Een deel van de opbrengt van Miss Nightingale gaat naar het Wereld Natuur Fonds en het South African Wildlife College. Annet van Egmond werd bekend onder de naam Brand van Egmond, dat ze dertig jaar geleden samen met haar ex-partner oprichtte. In 2011 startte ze Annet van Egmond Studio. Met Miss Solar Light (2018) legt ze de focus op duurzame verlichting en bewust ondernemerschap.

Meer informatie:
Miss Solar Light
Derde Weteringdwarsstraat 10b
1017 TC Amsterdam
annet@annetvanegmond.com 
www.misssolarlight.com

Publicatiedatum: