Pantone onthult kleur van het jaar 2019:

Living Coral: oranje met gouden ondertoon

Er is reikhalzend naar uitgekeken: de Pantone-kleur van 2019 heet "16-1546 Living Coral". De aanbieder van professionele kleurenstandaarden ziet hierin een stimulerend en levensbevestigend oranje met een gouden ondertoon. "De natuur voorziet ons van energie en net zoals koraalriffen de zeebewoners dienen als een bron van voedsel en als toevluchtsoord, geeft de kleur ons kracht en warmte zodat we ons met comfort en elan door onze voortdurend veranderende omgeving kunnen bewegen, klinkt het vanuit New Jersey.
Het Pantone of the Year heeft al geruime tijd een grote invloed op de decortrends in textiel, meubels en woonaccessoires, maar ook in de mode.

"Te midden van de aanval van digitale technologieën en de steeds grotere invloed van sociale media op ons dagelijks leven, verlangen we naar authenticiteit en intense ervaringen die ons in staat stellen om ons te verbinden en intiem te zijn. Het winnende karakter van de gezellige en pittige 'Pantone 16-1546 Living Coral' moedigt ons expliciet aan tot ongedwongen activiteiten. Als symbool van ons natuurlijke verlangen naar optimisme en aangename ervaringen, belichaamt kleur ons verlangen naar speelse expressie. Pantone Living Coral weerspiegelt de huidige tijdgeest en is een gezellige kleur die in onze natuurlijke omgeving voorkomt en tegelijkertijd een levendige aanwezigheid heeft in sociale media.

De kleurexperts zien de kleur als een duidelijk statement. "Pantone Living Coral, als tastbare en uitnodigende kleur, creëert een warm en comfortabel gevoel van welzijn op pluizige tapijten, knuffeldekens en royale bekleding. Met zijn uitbundige natuur legt Pantone Living Coral indrukwekkende kleuraccenten in elke kamer, of het nu gaat om decoratieve objecten, tafellinnen of muurverf."

Meer informatie:
Pantone
www.pantone.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.