Op Wonen360.nl worden regelmatig inkijkjes gepubliceerd, ingestuurd door ondernemers die ons nieuwsplatform volgen. Ditmaal een tuinartikel over ene Kyra, die lange tijd in Spanje heeft gewoond. Met deze mediterrane achtergrond wilden zij en haar man in hun tuin gebroken natuurstenen van Flagstones.
Destijds was zo’n mooi terras bij de aankoop van hun huis net iets te hoog gegrepen qua kosten. Het stel besloot al het geld eerst in het huis te besteden. Samen hebben ze toen tijdelijk een imitatievloer gemaakt van gebroken stoeptegels.

Een paar jaar geleden was het wel zover: er werd een groot tuinplan door beiden gemaakt en zelf bedacht (dus zonder hulp van hovenier of tuinarchitect).
Het was een lastige opdracht omdat de tuin deels verhoogd is en ook in een driehoek loopt. Een echte uitdaging dus ook als het gaat om de juiste wijze van bestrating. De grootste uitdaging was echter de verhoging. De zetter vond hiervoor een echte mooie oplossing door de Flagstones te stapelen. Het is daardoor een zeer innovatieve tuin geworden.

De ophoging van de tuin is gemaakt van betonstenen (een soort grijpsteen) waarbij geen fundering meer nodig is. Wel is er een fundering gemaakt voor de Flagstones. De natuursteenplaatser van het geheel heeft het trappetje bedacht. Toen beiden van hun werk terugkwamen, was dit het spectaculaire resultaat. Je wordt bij wijze van spreken, naar de trap toegetrokken. De Flagstonezetters zijn ongeveer vier dagen bezig geweest met plaatsen. In totaal hebben de werkzaamheden een week in beslag genomen. Een voordeel van de tuin zijn de mooie achterwanden, een nadeel was dat er geen achterom is…
Kyra en haar man zitten heel veel in de tuin en hebben zelfs een speciale wijnkoelkast. Zo brengen zij vele avonden met vrienden door en drinken daar een gezellig glaasje Spaanse Cava (champagne) bij.Maar bij de Flagstones bleef het niet. Het sfeertje beviel dermate goed dat beiden de stoute schoenen aantrokken om zelf een muur met Geopietra Steenstrips in de keuken te plaatsen. Bij het keukendeel zal het worden geïmpregneerd. Het viel hen niet mee maar achteraf zijn ze ongelooflijk blij met het resultaat. Mogelijk pakken zij ook nog de wand aan in de achterkamer waar nu behang met stenen motief op zit.

Kyra vond The Flagstone Company op Google. Deze natuursteen was wat het stel in gedachten had. In de showroom werden zij verder geïnspireerd en hebben zij alle kleuren bekeken. Beiden waren direct overtuigd van de Blue Plakes; een mooie grijs-blauwkleurige Flagstone met zandkleurige nuances. De probleemstelling van deze tuin was echter aanzienlijk. Er lag een grote ophoging (heuvel) en het betreft een stuk grond dat in een driehoek ligt met een beperkt aantal vierkante meters. Maar er werden veel mogelijkheden gezien. De hoogte van het terras werd bepaald en er werd een optimaal boventerras gemaakt zodat er gebruik kon worden gemaakt van de zon voor deze noordoost tuin.

Foto's The Flagstone Company - Natuursteenstrips.nl

Voor de mediterrane stijl heeft Kyra gekozen voor specifieke planten zoals de palm, de vijgenboom, oleander, rozemarijn, lavendel, citroenboom en cactus. Tezamen met de twee prominente dakplatanen, de vlinderstruik, de boerenjasmijn, kamperfoelie en lelies is het naast een kleurrijk geheel ook een tuin met geuren en bijen. Het blauwe verkeersbord Dinant heeft zij destijds van haar nichtje gehad. Een plaats waar Kyra op school heeft gezeten. Als het warm is, hangt Kyra de hangmat onder de platanen. Dit heeft een dubbel doel: heerlijk relaxen maar ook kunnen genieten van de schaduw die de bladeren teweeg brengen.

Bron
Het Flagstone Magazine (364 bladzijden), een inspiratiebron voor wandbekleding en vloeren met de natuurstenensfeer zoals in Zuid-Europa. Exclusief met bijna 700 bijzondere foto’s. Een gratis aan te vragen glossy magazine met heel veel informatie over ambachtelijk zetwerk, lijmen en voegen.

Meer informatie:
The Flagstone Company BV
Aalbosweg 16
8171 MA Vaassen 
www.flagstones.nl 
Tel. +31 578 560048

Heeft u ook leuk inkijkje? Of een mooi project opgeleverd?
Stuur dan uw verhaal met foto's naar leo@wonen360.nl