°blok en CD, producten van het Belgische innovatieve Eden Design, hebben beide een Eervolle Vermelding gekregen tijdens de uitreiking van de Duitse Design Awards 2018. De kracht van Eden Design is dat zij bijna al hun producten aan kunnen passen aan de wensen van de klant, en zo met elk project een eigen en unieke sfeer neer kunnen zetten.

Ontwerp °blok 

Het armatuur °blok (een ontwerp van Etre Moderne) past perfect in deze filosofie. Diverse luxueuze materialen worden in dit ontwerp gecombineerd in een high-end lineair verlichtingsontwerp. De klant kiest eerst een armatuur en maakt daarna een materiaalkeuze, dat kan een natuurlijk materiaal zijn zoals marmer, hout, messing of zelfs een materiaal naar keuze.

Ontwerp ° cd van Rubens-Frederix architects & Etre Moderne.

Volgens Eden Design voeren in de verlichtingsindustrie de kleuren zwart en wit de boventoon, zeker voor lineaire verlichting. Ze wilde daarom graag een alternatief creëren. Het moest een strak ontwerp worden, eenvoudig te installeren, modulair en zonder zichtbare bevestigingselementen. De grootste uitdaging was om de verschillende materialen, elk met hun unieke kenmerken,  op elkaar af te stemmen. Ook authentieke, kwalitatieve materialen waren erg belangrijk in dit proces - alleen 'echte' materialen en lokaal te vinden. De schijnbaar eenvoudige vorm verbergt complexiteit en verfijning. 

Ontwerp ° cd is een spot, voornamelijk ontwikkeld voor betonnen plafonds. Deze collectie spots wordt bijna onzichtbaar geïntegreerd in het plafond en kan ook worden gecombineerd met een ventilator voor klimaatregeling: de look van een plafond kan zo een stuk rustiger worden. De spots kunnen eenvoudig in geboorde of ingegoten gaten in het plafond worden gemonteerd. Een extra voordeel is dat het karakter van een betonnen plafond extra wordt benadrukt.

Meer informatie:
Eden Design
www.edendesign.be