Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ons streven naar transparantie is te ver gegaan"

Porseleinen kroonluchter als protest

De Nederlandse kunstenaar en keramiste Jacqueline Harberink is van mening dat ons streven naar transparantie en volledige connectiviteit in deze tijd te ver is gegaan.
Harberinks [non-]transparency kroonluchter, gemaakt van porselein, maakt een duidelijk statement: mensen moeten het recht op privacy behouden en mogen ook offline zijn als ze willen. "De essentie van de mensheid komt pas tot zijn recht als we offline zijn: we hebben af ​​en toe privacy en stilte nodig om te kunnen ontdekken wie we zijn en wat we willen."

Keramiste Jacqueline Harberink: "We moeten kritisch en alert blijven als het gaat om privacy."

De kroonluchter van Harberink symboliseert letterlijk en figuurlijk de dreiging die boven ons hoofd hangt, namelijk gebrek aan privacy, zo meldt ze in een persbericht. "Verschillende transparante gegolfde porseleinen lagen zweven als symbool van ons kwetsbare maar zeer waardevolle recht op privacy boven de lamp zelf. De porseleinlagen zijn met de hand gemaakt zodat ze transparant blijven, met gaten die vervolgens onzichtbaar door de kunstenaar met behulp van doorzichtig glazuur dicht gemaakt zijn. Dit is juist omdat zij privacy zo belangrijk vindt en gelooft dat deze op dit moment onvoldoende wordt beschermd. Uiteindelijk zullen we ons realiseren dat we niet alles kunnen en moeten delen en dat we onze "geheimen" nodig hebben. Bovendien weten we niet zeker waar de gegevens die we allemaal delen uiteindelijk terechtkomen. Jacqueline Harberink: "Ik merk in mijn vriendenkring en bij mezelf een toenemende behoefte om offline te zijn. We verlangen naar een leven zonder social media, maar dit is bijna onmogelijk. Er komen steeds meer satellieten, drones en zendmasten bij die voortdurend contact met ons proberen te maken via onze digitale apparaten, zodat alles kan worden gedeeld. In Europa en Amerika zijn er nog maar heel weinig 'offline' gebieden. Hierdoor is het bijna onmogelijk om te ontsnappen aan de totale connectiviteit. Je gegevenssporen zijn altijd te vinden. Ik vind het erg belangrijk om hier meer aandacht aan te schenken. We moeten kritisch en alert blijven als het gaat om privacy."

De methode van Harberink is gebaseerd op de Chinese "rijstkorrel" -techniek uit de 14e eeuw. De porseleinlagen zijn 100% handgemaakt. De kroonluchter kan modulair worden gebouwd, wat betekent dat hij ook gemakkelijk te vervoeren is. Verschillende maten (M, L & XL) en kleuren zijn mogelijk.

Meer informatie:
JHA PORSELEIN
Schipholtstraat 199
7534 CW Enschede
Nederland
Email: info@jhaporcelain.com
www.jhaporcelain.com
Tel: +31 6 552415835 (Gwen Jansen)

Publicatiedatum: