Tijdens de Biënnale Interieur, die van 18 tot en met 22 oktober in Kortrijk plaatsvindt, presenteert Hollands Licht nieuwe producten en prototypes van Nederlands designtalent. De presentatie zal plaatsvinden bij The Floor is Yours, een platform voor jonge ontwerpers en designlabels.
Hollands Licht laat zich inspireren door aankomend talent met een eigen kijk op licht, materiaal en gebruik. De collectie bestaat uit elegante LED-armaturen met een hoog lichtcomfort. De producten komen tot stand met behulp van sociale werkplaatsen en de lokale maakindustrie waardoor de CO2-uitstoot wordt beperkt.

Timber hanglampen.

Deelnemers
Een van de deelnemers is Ernst Koning. Het werk (Timber floor) van hem is af te lezen aan een overzichtelijk, functioneel karakter met een creatieve twist. In 2013 ontwierp hij de Timber hanglampen voor Hollands Licht. Komend jaar wordt de familie uitgebreid met een elegante vloerlamp die zowel direct als indirect licht geeft. De kappen van de zogeheten Timbercollectie worden gedraaid uit hoogwaardig eiken-, walnoten- of essenhout.

King Arthur.

Een creatief onderzoek naar constructie en technieken brengt ontwerper Jesse Visser op hoogwaardige ontwerpen. Eerder ontwierp hij de robuuste King Arthur hanglamp vervaardigd uit geanodiseerd aluminium met een elegant mat oppervlak. Aansluitend op deze collectie zijn er binnenkort ook minimalistische King Arthur wandlampen verkrijgbaar.

Opvallend aan het werk van Iris van Daalen en Ruben Thier is het verrassende contrast tussen geometrische en organische vormen. Vapour is ontstaan vanuit een fascinatie voor de structuur en beweging van de natuur. Denk aan de manier waarop een bloem bloeit, het hypnotiserende effect van rollend water of damp (vapour) dat zich golvend door de lucht verplaatst. Een sierlijke sleeve die met het licht lijkt te spelen en een ledbuis van geëtst glas laten een studie zien naar lichtbreking en –uittreding. Dit indrukwekkende lichtobject wordt voor het eerst onder de vleugels van Hollands Licht gepresenteerd.

Ontwerper Erwin Zwiers laat zich inspireren door materialen met unieke eigenschappen. Het verkennen van materiaal op zijn eigen experimentele manier brengt hem tot verrassende objecten en producten. Gefascineerd door vliegende vogels en de archetypische V-vorm van een vogeltekening ontwierp hij de Manu hanglamp. Kenmerkend aan het ontwerp zijn de zichtbare assemblage elementen die een helder productieverhaal vertellen.

Limpid Lights.

Esther Jongsma en Sam van Gurp (van studio VANTOT) experimenteren met beweging. Hun onderzoekend vermogen resulteert in prachtige projecten en producten. De Limpid Lights laten een mooie combinatie zien van ambachtelijk geblazen glas en een innovatief led-systeem dat in de hoogte verstelbaar is.

Meer informatie:
Hollands Licht
www.hollandslicht.eu
info@hollandslicht.eu

Biennale Interieur 2018 Xpo Kortrijk
België 18 - 22 oktober  |  10.00 - 20.00 uur
Stand R37 – The Floor is Yours
www.interieur.be