Binnendringende vocht in de omgeving van de lampvoet van de tafel- en staande lampen van Adegan Manila kunnen het lamphuis en de staaf in uitzonderlijke gevallen onder spanning zetten wanneer de stroomkabel in het stopcontact wordt gestoken. Om die reden roept SLV iedereen op om deze modellen niet langer te gebruiken. “Veiligheid en kwaliteit van onze producten hebben onze hoogste prioriteit”, schrijft Managing Director Martijn Hendrikx in een klantenbrief.

Als onderdeel van een verplichte productmonitoring, wijst hij klanten op het ontstane probleem. Het gaat hierbij om de lampen met de artikelnummers 231385 en 231395. “Er hebben zich nog geen incidenten voorgedaan, waarbij een consument geëlektrocuteerd had kunnen worden. Toch willen wij u, om redenen van preventieve consumentenbescherming, informeren dat de mogelijkheid van een gevaarlijke elektrische schok niet kan worden uitgesloten en in individuele gevallen zal blijven, afhankelijk van de betreffende toepassingssituatie. We roepen daarom de betreffende producten terug (productieperiode 01.2014 tot 09.2017) en willen u vragen zo snel mogelijk contact op te nemen met uw SLV-dealer om de volgende stappen te coördineren”, aldus Hendrikx.

Productiedatum
Om te zien om welke lampen het gaat, wordt de klant gewezen op het etiket met de productiedatum, dat zich naast het label van het SLV-type op de onderkant van de granieten grondplaat bevindt. Hierbij gaat het om tafellamp die geproduceerd is in de periode januari 2014 tot juni 2017 en om de staande lamp die tussen januari 2014 en september 2017 is gemaakt. De betreffende tafellampen, respectievelijk de stangen van de betreffende staande lampen (zonder rotankap en zonder voetplaat) kunnen terug naar SLV-dealer gebracht worden. Klanten kunnen kiezen uit een nieuwe tafellamp of een vervangingsset voor de staande lamp of een terugbetaling van de aankoopprijs.

Meer informatie:
SLV klantenservice
aftersales@slv.nl
Telefoon 077 320 43 49