De productie en import van halogeenlampen is op 1 september 2018 gestopt in Europa. Dit maakt het bedrijf Signify bekend.
De reden hiervan is dat halogeenlampen bijzonder inefficiĆ«nt zijn in het gebruik van elektriciteit. Halogeenlampen gebruiken ongeveer tien keer zoveel energie als LED-lampen. Het verbod geldt binnen Europa. Het EU-verbod maakt deel uit van het streven om de CO2 uitstoot te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Philips ledlampen gaan ongeveer 15 keer langer mee en verbruiken bijna 80% minder energie in vergelijking met halogeenlampen. Gemiddeld heeft een huishouden in Nederland 60 lampen in gebruik waarvan 14 ledlampen. Als alle 7,8 miljoen huishoudens in Nederland volledig zouden overstappen op ledverlichting scheelt dat op jaarbasis 820 Gigawattuur, dat is evenveel als het totale electriciteitsverbruik van 240.000 huishoudens. 

Ledverlichting laat consumenten niet alleen profiteren van een lagere energierekening, het biedt ook een reeks van tinten en kleuren, en de mogelijkheid de verlichting geheel naar eigen wens aan te passen. 

Bron: www.signify.com