Foscarini lanceert drie nieuwe buitenlampen. Van de populaire series Twiggy en Aplomb worden nu versies gemaakt voor buiten. Tegelijkertijd wordt Cri Cri gepresenteerd, een draadloze lamp met een oplaadbare batterij – ideaal voor een late picknick in het park.

De draadloze lamp Cri Cri is ontworpen door de Italiaanse designstudio Studio Natural. Je kunt hem meedragen, ophangen of op de grond neerzetten. Het siliconen omhulsel van de lamp zorgt voor een zacht, tactiel licht en kan worden ingevouwen, zodat de hoogte van de lamp gemakkelijk kan worden aangepast. Met een eenvoudige aanraaktoets kun je de lichtintensiteit van de LED-lamp op drie verschillende niveaus instellen. De batterij van de lamp kan in een stopcontact worden opgeladen, of met een computer.Toen Marc Sadler Twiggy ontwierp, vormde een vishengel de inspiratie voor de vorm. De iconische lamp heeft sinds de lancering een duidelijke plaats verworven in onze huizen en in openbare ruimten. In de buitenvariant zet de Twiggy de stap naar de grote open ruimten. De vernieuwde, geweven kap produceert nieuwe schaduweffecten. Twiggy Grid voor buiten is verkrijgbaar als hang- en vloerlamp en past uitstekend in de overgangsruimtes tussen binnen en buiten, zoals veranda’s. 
Daarnaast lanceert Foscarini ook Twice, een Twiggy Grid die tweemaal zo groot is als de Twiggy Grid vloerlamp. Voor gebruik buitenshuis is de lamp uitgerust met een kap van een geweven composietmateriaal die de lamp windbestendig maakt en de reflectie van de lichtbron filtert. De nieuwe buitenverlichting in de Twiggy-serie is verkrijgbaar in twee kleuren, het rode Carmine en het donkergrijze Greige. 


Twiggy

De lamp Aplomb is gemaakt van het voor een binnenlamp wat ongebruikelijke materiaal cement. Het design ontstond uit de wens van ontwerpers Lucidi en Pevere om grof cement te gebruiken voor een serie lampen in flexibele en geraffineerde vormen. Daarbij was de grootste uitdaging de slanke, lichte vorm te behouden en een interessante textuur te geven. Het kleurpigment wordt direct bij het mengen van het cement toegevoegd om de karakteristieke uitstraling van het materiaal te behouden.


Aplomb 

De nieuwe buitenvariant van Aplomb plaatst het beton in zijn natuurlijke omgeving, en hoewel het oppervlak er hetzelfde uitziet, is het materiaal vernieuwd om beter tegen weer en wind bestand te zijn. De nieuwe lamp is verkrijgbaar in de kleuren Pompeï-rood, salie-groen en lichtgrijs.

Meer informatie:
Foscarini
www.foscarini.com