Platek maakt een enorme groei door en richt zich steeds meer op de export van haar producten. Onlangs is de collectie uitgebreid met het FROG lichtsysteem. Dit is geschikt voor binnen en buiten en uniek in zijn soort. 

Het systeem is gebaseerd op het scharnieridee van een cirkelvormig verlichtingslichaam met een diameter van 10 cm dat verbinding maakt met een horizontale of verticale paal of met de projector. 

Frog staande lamp

De FROG heeft een breed scala aan accessoires waardoor er verschillende configuraties van staande lampen, wandlampen, ophangingen en projectoren mogelijk zijn. De projector wordt gepresenteerd in drie standaardvarianten om verschillende lichtstralen te verkrijgen (26°, 45°, 90°), evenals verschillende accessoires om deze op een persoonlijke manier aan te passen. Compositorische veelzijdigheid, gebruiksgemak, productesthetiek en elektrische veiligheid zijn de elementen die het nieuwe FROG-systeem origineel en gebruiksvriendelijk maken.

Staande lamp MESH XL en MESH downlight XL, ontwerp van Marco Acerbis 
De MESH-familie, dat een icoon is geworden van het nieuwe Platek-tijdperk, demonstreert zijn grote decoratieve mogelijkheden en zijn transversale gebruik. Inmiddels bestaat deze familie uit tafellampen met snoer of oplaadbare batterijen, wandlampen, hangende lampen en staande lampen. Door de huidige techniek zijn deze lampen ideaal voor het buitenleven.

MESH Limited Edition, ontwerp van Marco Acerbis in samenwerking met Baolab
MESH Limited Edition is een collectie van slechts 200 lampen (50 per kleur) die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. De draadloze lampen en koordlampen van de iconische collectie worden door ontwerper Marco Acerbis in samenwerking met het onderzoekslab Baolab opnieuw geïnterpreteerd in termen van materialen, afwerkingen en kleurgebruik. 

MESH Limited Edition

Door de samenwerking kwam het idee tot stand om als het ware vier gemoedstoestanden te creëren, alsof het personages zijn met verschillende karakters. Naast het kleurgebruik wordt er ook gebruikt gemaakt van verschillende materialen zoals leer en stoffen om elk item individueel te personaliseren. Het resultaat is een lijn van unieke objecten, gekenmerkt door een fascinerende balans van contrasten, in de eerste plaats tussen industrialisatie en maatwerk. De vier lampen hebben de naam MESH blauw, MESH rood, MESH groen en MESH goud.

Meer informatie:
Platek
Tel:+39 030 68 18 201
Email: info@platek.eu
www.platek.eu