Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Verfrommeld en ineengevouwen' lampencollectie uitgebreid

De Spaanse ontwerper Nacho Carbonell heeft zijn lampencollectie van metaalmesh verder uitgebreid. Net als bij de eerdere ontwerpen is een metalen mesh gebruikt, dat de lampen omhult en ze een onregelmatige vorm geeft doordat het materiaal verfrommeld, ineengevouwen of juist uiteen getrokken is. De perforaties in het materiaal zijn verschillend van grootte, wat zorgt voor uiteenlopende lichteffecten, terwijl pigmenten een kleurschakering van blauw tot roze creëren.


De LED-lampen worden verborgen achter het metalen gaas en zijn geplaatst op een gesoldeerde metalen standaard die in verschillende richtingen vertakt als een boom. Dit element ziet eruit als een afgehakte stronk aan de voet van de kroonluchter. Voor de andere lampen creëerde Carbonell juist een hobbelige standaard, door de materialen die hij vond in zijn studio te combineren, zoals mesh, papier, metaal en siliconen. Een van de lampen is op een tafel bevestigd, waardoor een multifunctioneel meubelstuk ontstaat.

De voet van de lampen wordt gekenmerkt door verschillende gelaagde kleuren, gevlekte patronen en gaten die een gelijkenis vertonen met verwering en zijn geïnspireerd op natuurlijke rotsformaties.

Carpenters Workshop Gallery, dat Carbonell vertegenwoordigt, heeft zich voor de stand op de Armory Show dit jaar laten inspireren door de ontwerpstudio in Eindhoven. De nieuwe lampen worden daarom tentoongesteld op de werktafel, naast gereedschap, modellen, gevonden voorwerpen en nog onafgemaakte ontwerpen.

Meer informatie:
Nacho Carbonell
Tel:+31654781472
Publicatiedatum: