Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Masterly Milano Award 2024 uitgereikt

Woensdagavond tijdens de uitverkochte netwerkborrel van De Interieur Club is de Masterly Milano Award 2024 uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs bij het Nederlandse paviljoen tijdens Milaan Design Week ging dit jaar naar Aectual & Philips MyCreation by Signify.

De vakjury voor de Masterly Milaan Award 2024 bestond dit jaar uit H.K.H. Margarita de Bourbon de Parme, curator Nicole Uniquole, Mark Timo, Carlein Kieboom, hoofdredacteur van de Residence, en trendanalist Christine Boland. De Award werd dit jaar gemaakt door APTUM lighting.

De winnaar van de Masterly Milano Award 2024 is een samenwerking tussen Aectual en Philips MyCreation by Signify. Op de eerste verdieping van het paleis naast de Duomo staat tijdens Milaan Design Week een ​​baanbrekende 3D-geprinte installatie bestaande uit een bar, een paviljoen en een verlichtingsproject. Onafhankelijke ontwerper Rollo Studio toont sculpturale lampen die zijn gemaakt met behulp van 3D-vormtechnieken.

De installatie toont verschillende aanpasbare afwerkingen gemaakt van verschillende afvalmaterialen, zoals gerecyclede drankkartons. Dit materiaal, ontwikkeld in samenwerking met TetraPak, is gemaakt van de polymeren en aluminium die overblijven na het recyclen van drankkartons. In 2023 recycleerde Aectuals meer dan 1,8 miljoen drankkartons in zijn 3D-geprinte producten. De installatie is nog tot en met zondag te bezoeken in Palazzo dei Giureconsulti.


De vakjury en de winnaars van de Masterly Award 2024. FOTO NIKELINE VREEKE


Speciale vermelding voor HMC student Derek Burrei
Een speciale vermelding gaf de jury aan Derek Burrei. Derek stond met zijn afstudeerproject van het HMC college de Pivot Canape bank. Met de bank kun je een armleuning of rugleuning creëren naar wens. Zijn inspiratie voor deze bank kwam van een gebouw op Lange Vijverberg 15 in Den Haag. Specifiek werden de raamluiken van dat pand zijn bron van creativiteit. Door het draaien van de zittingen verandert het uiterlijk van de bank, net zoals de raamluiken het aanzicht van het gebouw veranderen.

De Pivot Canapé is een uniek stuk dat functionaliteit en design combineert. Hij heeft veel aandacht besteed aan de details om een esthetisch en functioneel meubelstuk te creëren. Het draaiende element van de bank geeft gebruikers de mogelijkheid om hun zitervaring aan te passen. Deze bank is niet alleen een examenproject, maar ook een uiting van zijn creativiteit en vakmanschap.

Meer informatie:
De Interieur Club
www.deinterieurclub.com

Publicatiedatum: