Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Intergamma hervat strijd grootste franchisenemer

Intergamma en zijn voornaamste franchisenemer, Bourrelier, worden opnieuw voor de rechter geroepen vanwege een juridisch geschil. Bourrelier wordt beschuldigd van het achterhouden van cruciale informatie, waardoor de rechtbank heeft besloten de zaak te heropenen. De rechtbank heeft vastgesteld dat er sprake was van bedrog door het verzwijgen van belangrijke informatie, wat mogelijk tot een andere uitkomst van eerdere vonnissen had kunnen leiden. De zaak wordt terugverwezen naar het Nederlands Arbitrage Instituut, dat eerder in 2021 het conflict heeft behandeld. Dat meldt RetailTrends.


Foto: Dreamstime.

Het oorspronkelijke geschil ontstond in 2017 toen Intergamma een reorganisatie doorvoerde, wat resulteerde in een afname van de macht van franchisenemers. Bourrelier spande een rechtszaak aan nadat Intergamma aankondigde 156 winkels van het Ierse CRH over te nemen, waarbij Bourrelier het niet eens was met de voorwaarden van de overname. Het Franse bedrijf vreesde dat de overname zou leiden tot conflicten tussen het moederbedrijf en de franchisenemers, en eiste een schadevergoeding van €100 miljoen.

De nieuwe zitting staat gepland voor 13 mei 2025, met een voorbereidingstijd van een jaar voor beide partijen. Een eerdere datum kan worden overwogen met instemming van beide partijen.

Bron: RetailTrends

Meer informatie:
Intergamma
www.intergamma.nl

Publicatiedatum: