Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Faillissement dreigt voor Belgische tak Big Bazar

De Belgische divisie van de winkelketen Big Bazar staat voor uitdagingen, nadat ze recentelijk bescherming tegen schuldeisers hebben verkregen via de rechtbank. Eigenaar Heerke Kooistra staat nu voor de taak om een reddingsplan op te stellen en in te dienen. Er zijn twijfels gerezen over zijn vermogen om het bedrijf te herstellen, vooral gezien eerdere problemen met de Nederlandse tak. Het verkopen van het bedrijf lijkt ook geen veelbelovende optie te zijn, gezien eerdere mislukte pogingen. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).



Schuldeisers worden steeds sceptischer en verliezen hun geduld, terwijl de keten in Belgiƫ inkrimpt met meerdere gesloten winkels. Hoewel de financiƫle gegevens niet actueel zijn, zijn er wel claims en uitdagingen met betrekking tot hoge huurprijzen. De oorspronkelijke ambitie om Big Bazar te laten groeien als concurrent van Action is niet waargemaakt. De neergang wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de pandemie en inflatie, die hebben geleid tot stijgende kosten en terughoudendheid bij klanten om geld uit te geven.

Bron: FD

Publicatiedatum: