Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Multinationals zijn klaar met logistieke uitdagingen en verplaatsen hun productie'

Multinationals en grootbedrijven in Europa en de VS halen steeds meer hun productie terug naar het thuisland of werken momenteel concrete plannen uit voor deze zogeheten 'near shoring'. Dat blijkt uit een rapport van consultant Capgemini, dat afgelopen donderdag werd gepresenteerd en waarover Nieuwsblad Transport bericht.


Foto ter illustratie. © Ralfgosch | Dreamstime.com


Volgens het laatste rapport van het Capgemini Research Institute, "The resurgence of manufacturing: reïndustrialisatiestrategieën in Europa en de VS" , heeft 47% van de grote Europese en Amerikaanse bedrijven al geïnvesteerd in het terugbrengen van hun productieproductie, en is 72% momenteel bezig met het ontwikkelen van een strategie voor herindustrialisatie of heb er al eentje liggen. De meerderheid heeft deze strategieën in de afgelopen twee jaar geïnitieerd. Een meerderheid van de bedrijfsleiders is van mening dat herindustrialisatie hun organisaties zal helpen de klimaatdoelstellingen te bereiken, met een verwachte CO2-reductie van gemiddeld 13,6% in de komende drie jaar.

Investeringen in 'reshoring', 'nearshoring' en binnenlandse productie, evenals de bouw of upgrade van productiefaciliteiten, nemen in Europa en de VS toe om de veerkracht tegen verstoringen te vergroten. Het grootste deel van deze financiering gaat naar initiatieven op de binnenlandse markt, die 54% van de cumulatieve investeringen in de afgelopen drie jaar vertegenwoordigen. Maar hindernissen zoals tekorten aan vaardigheden, schaarste aan grondstoffen en gebrek aan prikkels zullen waarschijnlijk leiden tot een toename van kortetermijninvesteringen buiten de binnenlandse markt, voornamelijk via nearshoring en 'friendshoring'.

Bron: Capgemeni

Publicatiedatum: