Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oud-directeuren Action ontweken 25 miljoen euro aan belasting

Volgens onderzoek van NRC konden minstens twee voormalige managers van de winkelketen Action meer dan 50 miljoen euro belastingvrij ontvangen via aandelenpakketten. De betrokkenen zijn de Brit Simon Hathway, voormalig commercieel directeur in Nederland, en de Deen Frederik Lotz, voormalig financieel directeur. Hathway kocht aandelen ter waarde van 1,7 miljoen euro en Lotz voor 7 miljoen euro.



Deze twee leidinggevenden konden de opbrengsten van de aandelen volledig belastingvrij ontvangen dankzij de expatregeling. Bovendien gaven zij aan 'partieel buitenlands belastingplichtig' te zijn in hun aangiften. Hierdoor werden hun aandelen niet in Nederland belast. Daarmee hebben ze volgens de fiscus voor 25 miljoen euro aan belasting ontweken. Hoewel de rechtbank heeft geoordeeld dat deze constructie niet illegaal is, heeft de Belastingdienst besloten om tegen deze uitspraak in beroep te gaan.

Bron: NRC

Publicatiedatum: