Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzaamheidscertificering voor e-commerce GAMMA en Karwei

De certificering is een erkenning voor duurzaamheid in de e-commerce en werd op donderdag 11 april voor het eerst toegekend aan 11 (online) retailers in Nederland, waaronder Intergamma's doe-het-zelf-formules GAMMA en Karwei.

Als grootste online doe-het-zelf-retailer van Nederland heeft Intergamma zich gecommitteerd aan duurzaamheid als kernonderdeel van haar strategie. Het verkrijgen van het duurzaamheidscertificaat onderstreept die toewijding.

Marlene ten Ham (algemeen directeur Thuiswinkel.org), Paul Nijhof (voorzitter Thuiswinkel.org) en Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) reikten het certificaat in Den Haag uit aan Margreeth Pape, director Sustainability bij Intergamma.



Voor het verkrijgen van de nieuwe, onafhankelijke duurzaamheidscertificering voor e-commercebedrijven moest worden voldaan aan eisen op zes duurzaamheidsthema's, zoals op het gebied van de duurzaamheidsstrategie, monitoring daarvan, het bevorderen van een circulaire economie, het aanbieden van een steeds duurzamer productassortiment, het implementeren van duurzame verpakkingsdoelstellingen, het optimaliseren van de supply chain voor efficiƫnte en duurzame bezorging en het meten en minimaliseren van retouren.

Intergamma is verheugd om de erkenning die van het certificaat uitgaat, zegt Margreeth Pape, verantwoordelijk voor verduurzaming bij Intergamma. "We vinden het belangrijk om aan de klanten van GAMMA.nl en Karwei.nl te laten zien dat wij stap voor stap duurzamer worden. Maar ook intern vergroot dit het bewustzijn dat het gezamenlijk zetten van heel veel kleinere duurzaamheidsstappen het verschil kan maken en dat vanuit elke discipline hieraan bijgedragen wordt."

Belangrijker nog dan deze erkenning is de werking die ervan uitgaat, zegt Pape. "Op de aspecten die onderdeel uitmaken van de certificering blijven we alert en zullen we ons ook in de toekomst verder ontwikkelen. Het zorgt dus voor blijvende focus en een scherp bewustzijn van waar je als organisatie staat in je totale verduurzaming."

Meer informatie:
Intergamma
www.intergamma.nl

Publicatiedatum: