Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Parijse appartement van wijlen Karl Lagerfeld verkocht voor € 10 miljoen

Het appartement van mode-icoon Karl Lagerfeld, gelegen in een 17e-eeuws gebouw aan de Quai Voltaire, is onlangs op een veiling verkocht voor 10 miljoen euro. De koper blijft onbekend. Het betreft een 3-kamer woning met uitzicht op de rivier de Seine en het Louvre Museum. Lagerfeld had het appartement volledig gerenoveerd naar zijn smaak, met een minimalistisch wit en grijs interieur, betonnen vloeren en kunststof meubilair, inclusief draaibare glazen boekenkasten. Het appartement, met een oppervlakte van 260 vierkante meter en een inloopkast van 50 vierkante meter, werd door Lagerfeld gemoderniseerd in een futuristische stijl met betonnen vloeren en gezandstraalde glaspanelen.

De woonkamer en slaapkamer van het appartement van Karl Lagerfeld in Parijs.

Een "schelp" bank en twee stoelen zijn oorspronkelijk afkomstig uit een huis dat in 1930 is gedecoreerd door Elsie de Wolfe, gestoffeerd in wit satijn en gedetailleerd met goudgelakt hout, staan aan de randen van het donkerrode tapijt. Achter de bank staat een gelakte scherm ontworpen door Eileen Grey in 1924. Het schilderij bij het raam, en de twee bronzen en gelakte vazen eronder zijn van Jean Dunand, uit 1928. Tegenover de bank en stoelen, op een verhoogd platform, staat een roestvrijstalen bed bedekt met rood satijn. Een kleine tafel met een ronde spiegel is zichtbaar door dubbele deuren aan het einde van de kamer.



Bron: L'Officiel

Publicatiedatum: