Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iconische designer overleden

In de loop van zes decennia heeft Gaetano Pesce voor een revolutie gezorgd in de werelden van kunst, design, architectuur. Na 84 jaar is er echter een einde gekomen aan het leven van de iconische Italiaanse designer

"Ondanks het omgaan met gezondheidsgerelateerde tegenslagen, vooral het afgelopen jaar, bleef Gaetano positief, speels en altijd nieuwsgierig. Zijn uniekheid, creativiteit en bijzondere boodschap leven voort door zijn kunst", is te lezen op zijn Insta-account.


Gaetano Pesce was een Italiaanse architect en een designpionier van de 20e eeuw. Pesce werd in 1939 in La Spezia geboren en groeide op in Padua en Florence. Tijdens zijn 50-jarige carrière werkte Pesce als architect, stedenbouwkundige en industrieel ontwerper.

Hij staat vooral bekend om zijn unieke en expressieve ontwerpen, die vaak kleurrijk, organisch en sculpturaal zijn. Pesce heeft een breed scala aan objecten en gebouwen ontworpen, waaronder meubels, verlichting, architecturale structuren en kunstwerken. Zijn werk wordt gekenmerkt door zijn gebruik van verschillende materialen en technieken, evenals zijn nadruk op het creëren van dynamische en provocerende ontwerpen die de grenzen van traditioneel design uitdagen.

Publicatiedatum: