Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Hubo helpt’ beste slogan in de woonbranche

'Hubo helpt' is door consumenten verkozen tot de beste slogan in de woonbranche. 'Een wereld aan ideeën' van Ikea en 'Gegarandeerd de laagste prijs van Nederland' van KeukenConcurrent complementeren de top drie. Het gemiddelde rapportcijfer voor slogans in de woonbranche is 6,69. Dit blijkt uit Uitblinkers Woonbranche, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 7000 Nederlanders.Positioneringsmodel
Het Treacy en Wiersema model vormt de basis voor dit onderzoek. Dit model gaat ervan uit dat je als bedrijf een duidelijke positionering moet kiezen op het gebied van product leadership (beste product), customer intimacy (beste service) of operational excellence (beste proces). Deze laatste vertaalt zich vaak naar een lage prijs voor de consument. Een pakkende slogan die de positionering samenvat, maakt daarbij duidelijk waar een bedrijf voor staat.

'Hubo helpt' beste slogan
De slogan van Hubo (7,47) krijgt het hoogste rapportcijfer. Daarop volgen Ikea (7,46) en KeukenConcurrent (7,34). Het gemiddelde rapportcijfer voor slogans in de woonbranche is 6,69. Het is opvallend dat in de top vijf twee slogans staan die zich focussen op de beste prijs en één op service ('Hubo helpt'). In het model van Treacy en Wiersema komt dit neer op de waardes operational excellence en customer intimacy. Daarnaast blijkt uit de slogans van Ikea en Coppelmans dat het consumenten aanspreekt wanneer je ze inspireert met ideeën.

'Da's leuk van Xenos' slechtste slogan
De slogan van Xenos (6,36) krijgt het laagste rapportcijfer. De slogans van Sanitairwinkel (6,45), Kwantum (6,46) en Grando (6,46) volgen. Het is opvallend dat de slogans met de laagste rapportcijfers niet erg onderscheidend zijn. Deze slogans focussen zich niet op de positionering op beste product, service of proces maar streven over het algemeen een emotionele lading na.

Meer informatie:
Multiscope
www.multiscope.nl

Publicatiedatum: