Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mysterie overval meubelzaak blijft onopgelost

De achtergrond van de raadselachtige overval, zaterdagochtend 9 december van het vorig jaar, op Meubelparadijs De Betuwe in Tiel werd er donderdag op de Zutphense rechtbank niet veel duidelijker op. De hoofdverdachte zit nog steeds vast. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

In Tiel werd het stadscentrum 2,5 maand geleden opgeschrikt door een gewelddadige overval, waarbij een arrestatieteam verdachten met kogelvrije vesten aanhield. De justitie beschouwt dit als het hoogtepunt van een langlopend zakelijk conflict, waarvan de details nog moeten worden verduidelijkt door verklaringen van de slachtoffers, getuigen en de verdachten.

De hoofdverdachte, een 49-jarige Tielenaar, zit nog in voorlopige hechtenis, maar zijn rol in de overval blijft volgens zijn advocaat onduidelijk. De verdediging beweert dat camerabeelden geen bewijs leveren voor de beschuldigingen van geweld en dreigementen met een wapen. De rechtbank heeft ingestemd met verhoorverzoeken, gepland voor begin april, en de inhoudelijke zitting is gepland voor 25 april.

De hoofdverdachte mag de zitting in relatieve vrijheid afwachten, met een enkelband en het verbod om in Tiel te komen of contact op te nemen met medeverdachten of getuigen.

Bron: De Gelderlander

Publicatiedatum: