Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview met Volker Kettler van MeisterWerke Schulte GmbH:

'Al enkele jaren is het ons doel om materiaalverlies tijdens de productie te verminderen'

Volker Kettler is Hoofd onderzoek en ontwikkeling bij MeisterWerke Schulte GmbH. Hij is een civiel ingenieur gespecialiseerd in de bouw, met een focus op vloeren in het algemeen. Met meer dan 30 jaar ervaring in de laminaatindustrie is hij betrokken bij de ontwikkeling en productie, standaardisatie en testen. De vereniging van European Producers of Laminate Flooring (EPLF) ging met hem in gesprek.



Welke duurzame (of recycling- of terugnamesystemen) heeft uw bedrijf recentelijk geïmplementeerd in de productie van laminaatvloeren?
"Al enkele jaren is ons doel om materiaalverlies tijdens de productie te verminderen. Dit betekent dat het vervaardigde product is gebaseerd op hoogwaardige grondstoffen om het verlies van klasse B afvalhout te verminderen. Bovendien ontwikkelen we technologieën om productieverliezen in het profilering- en freesproces te verminderen. Het doel is om het geometrische profiel en het snijproces van de grote planken naar de enkele planken te optimaliseren. De specifieke methode is al jaren gepatenteerd.

Alle freesstof wordt gebruikt om de perslijnen en het gebouw te verwarmen. Materiaalbesparing is een sleutelelement, wat ook betekent dat we de promotie van 7-10mm producten bevorderen in plaats van producten met een dikte van 9-14mm."

Bent u in staat om de impact van deze praktijken te meten?
"Dankzij de speciale snijmethode genereren we ongeveer 3% meer breedte voor onze producten in vergelijking met de standaardmethoden van de meeste van onze concurrenten, wat betekent dat de methoden van MeisterWerke ongeveer 3-4% materiaal besparen (afhankelijk van de productafmetingen)."

Heeft u nog andere plannen voor de toekomst?
"In 2024 en 2025 richten we ons op de vermindering van elektriciteitsverbruik voor de productie zelf en zijn we van plan onze eigen groene elektriciteitsproductie te realiseren op basis van zonne- en windenergie (te voltooien in 2025).

Er is een onderzoeksproject gestart voor het "tweede gebruik van laminaatproducten" zoals geclaimd binnen de R-zinnen zoals remanufacturing / refurbishment.
Een onderzoeksproject is gestart om te werken met op biobased bindmiddel en hars voor laminaatproducten."

Bron: EPLF

Meer informatie:
MeisterWerke GmbH
Johannes-Schulte-Allee 5
D-59602 Rüthen
+49 2952 816-0
info@meisterwerke.com
www.meisterwerke.com

Publicatiedatum: