Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat is de beste keuze: verlijmd of zwevend leggen van een PVC-vloer?

Benno Broen, beëdigd en onafhankelijk deskundige in vloeren, deelt regelmatig blogs en columns die bedoeld zijn ter kennisgeving. Hij deelt zijn kennis met als doel te informeren en te inspireren. Onlangs kreeg hij een vraag, waar hij dieper op in gaat.

'Ik volg je al een tijdje en geniet regelmatig van je columns. Waarschijnlijk heb je eerder al eens geschreven over het verlijmd of zwevend leggen van een pvc-vloer. Aangezien we voor deze keuze staan in onze nieuwbouwwoning, willen we graag een weloverwogen beslissing nemen. Hopelijk kun je ons voorzien van advies, en mocht dat vanwege je professionele rol niet mogelijk zijn, zou je misschien een blog over dit onderwerp willen schrijven?'Benno legt uit dat er heel veel verschillende soorten vloeren op de markt, waaronder diverse soorten PVC en SPC vloeren, elk met hun eigen voor- en nadelen. Om een basiskeuze te maken, is het volgens hem belangrijk om te begrijpen waarvoor een product ontwikkeld is.

"Dryback PVC is ontworpen om te verlijmen, wat zorgt dat de vloer strak en relatief werkingsarm geïnstalleerd kan worden. Dit type installatie voorkomt dus luchtlagen tussen de vloer, wat resulteert in een stiller eindresultaat. Zwevende installaties waarvoor SPC is ontworpen hebben daarentegen zwel ruimte nodig vanwege de werkingscoëfficiënt van het materiaal; dit betekent dat er altijd vrije ruimte moet blijven rondom kozijnen en langs de muren. Dit type vloer zal in verhouding meer loopgeluid produceren.

Hoewel vaak gezegd wordt dat de kwaliteit van het materiaal de basis vormt, heb ik geleerd dat de vakbekwaamheid van de installateur minstens zo belangrijk is. Goede installateurs kunnen zelfs met minder materiaal een mooie vloer leggen, terwijl mindere installateurs ook met het beste materiaal voor uitdagingen kunnen staan", besluit Benno.

Meer informatie:
Benno Broen / Floor Inspector
Torenmolen 11
7587 RN De Lutte
+31612282707
[email protected]
www.floorinspector.nl

Publicatiedatum: