Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootschalig project van start om vloerbedekking voor minimaal 50 procent circulair te maken

Meer dan 30 producenten, groothandelaren, interieurbedrijven en verwerkers bundelen hun krachten om tegen 2030 minstens 50% van de vloerbedekkingsketen circulair te maken. Een werkend systeem voor inzameling en circulaire verwerking moet uiterlijk 2026 operationeel zijn. Partners for Innovation en KplusV nemen de ketenregie en het projectmanagement op zich. Momenteel gebruikt de vloerbedekkingssector voornamelijk fossiele grondstoffen, met weinig recycling.

Het plan omvat de ontwikkeling van specifieke strategie├źn en tijdlijnen voor tapijt, laminaat en vinyl, evenals investeringen in verwerkingscapaciteit. De oprichting van een producentenorganisatie en Europees 'design for recycling' en 'ecodesign' richtlijnen zijn ook onderdeel van het initiatief. Dit project volgt op een eerdere verkenning in 2022 en is nu goedgekeurd en gegund na een aanvraag bij het Versnellingshuis.


Foto: Dreamstime.

Producenten, importeurs en groothandel: Modint/VNTL, Beaulieu, Best Wool Carpets, Condor Group, Cotap, Cunera, Donkersloot, Edel Carpets. Forbo Flooring Systems, Gerflor, Interface, Interfloor, mFlor, PPC, Schmits Chemical Solutions, Tarkett en Unilin/IVC Group.

Retail: INretail, Carpetright, Homefashion Group en Intergamma
Installateurs en onderhoudsbedrijven: BVP Branchevereniging Projectinrichting, Maasdam en Progenta.

Inzamelaars en recyclers: Aquafil, CuRe Technology, IFG Exelto, Midwaste, Renewi, Rondo, Van Dijk Containers en Verhoek.

Bron: Duurzaam Ondernemen

Publicatiedatum: