Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bij Janssens Oriënt klagen ze niet

Janssens Oriënt is een van de 150 exposanten (samen goed voor meer dan 200 merken) in De Woonindustrie. Het vloerkledenbedrijf, geleid door Patrick en zijn broer Michael, was dan ook aanwezig tijdens de voorjaarsVAKdagen in het inkoopcentrum in Nieuwegein. Patrick Janssens is tevreden over het verloop van dit woonevent. "We mogen niet klagen," zegt hij stellig op dag drie, terwijl bezoekers in- en uitlopen op zijn stand op de eerste verdieping, strategisch gelegen tussen de roltrappen zodat 'iedereen' die deze etage bezoekt er wel langs komt.

Traditiegetrouw toonde Janssens Oriënt veel nieuwigheden in De Woonindustrie. Het gaat te ver om te zeggen dat alles dat er hing en lag nieuw was, maar dat scheelde niet veel. "Ja, we hebben heel veel nieuws meegebracht", zegt Patrick, terwijl hij met een schuin oog een groep bezoekers in het oog houdt, waaronder de familie Marsman van Anders Wonen uit Gramsbergen. "Met name in het hogere segment, zoals een handgeknoopt vloerkleed hoog-laag. Verder hebben we een nieuwe collectie handgetuft en een nieuwe ontwikkeling in handgeweven, beide in natuurkleuren. Ook nieuwe constructies in handgeweven en nieuwe producten polyester. Tevens iets kleurrijkere varianten in oker, groen, blauw. Precies dat wat de consument zoekt. Maar ook circulair knitted, dus geweven vloerkleden die op een ouderwetse manier worden gemaakt. We noemen dat punniken voor gevorderden", zegt Patrick met een brede glimlach, om vervolgens houdoe te zeggen om zijn (potentiele) klanten te helpen. Die kreeg hij er genoeg over de vloer.

Positief gestemd
Uit een eerder gesprek weten we dat Janssens Oriënt positief gestemd is over het komende jaar. Tijdens de VAKdagen heeft het bedrijf in elk geval weer mooie opdrachten binnengehaald, vooral dankzij de nieuwe tapijtencollecties die werden gepresenteerd.
Ook op het gebied van duurzaamheid en recycling zit het bedrijf bepaald niet stil, met de introductie van een nieuwe tapijtencollectie van PET-materiaal, dat steeds populairder wordt vanwege zijn duurzame eigenschappen. Janssens Oriënt zet hiermee verdere stappen richting maatschappelijk verantwoord ondernemen als familiebedrijf.

Perez Vloerkleden wordt dit jaar overigens 105 jaar, terwijl Janssens Oriënt Carpets zijn 55e verjaardag viert. Ondanks, of beter gezegd dankzij deze respectabele leeftijden, zijn beide bedrijven springlevend en helemaal bij de tijd.

Meer informatie:
Janssens Oriënt
Zevenheuvelenweg 2
5048 AN Tilburg
013 468 59 41
www.janssens-orient.nl

Carpet Rebel
www.carpetrebel.com

Perez Vloerkleden
www.perezvloerkleden.nl